VALÈNCIA TORNA A L'AULA DE BULLANGA: "JOC DE XIQUETES" TANCA AL TEM LA GIRA DEL SEU CINQUÈ ANIVERSARI - Teatre El MusicalTeatre El Musical

VALÈNCIA TORNA A L’AULA DE BULLANGA: «JOC DE XIQUETES» TANCA AL TEM LA GIRA DEL SEU CINQUÈ ANIVERSARI

Date : 12 mayo, 2022
  • Després de viatjar per Espanya i Llatinoamèrica, la peça guanyadora del Max del Públic arriba al hall del TEM integrant al públic dins de l’espai escènic
  • L’obra escrita i dirigida per Adrián Novella ens endinsa en una festiva reunió de pares on batega el caos

Joc de xiquetes

Foto: María Cortés

Les cadiretes disposades en cercle, l’aula perfectament ordenada i les mestres equipades amb el seu millor somriure per a una audiència diferent. En compte dels xiquets i xiquetes que habiten l’espai habitualment, és el torn de rebre a les seues famílies. Pares, mares, tios i iaies comencen a entrar a l’habitacle per a conéixer l’entorn on creixen les seues criatures. I què troben? Què han de trobar! Un ambient càlid, alegria, bon rotllo, reflex de la innocència que hi es respira cada dia. La reunió, en definitiva, és una festa. Què podria trencar un ambient tan distés i joiós?

Este últim interrogant està disposat a capgirar l’argument de Joc de xiquetesBullanga Compañía Teatral torna a València amb una de les seues creacions més sorprenents i reconegudes, un espectacle immersiu on el públic s’integra en la dinàmica d’una particular reunió d’escola, inspirada en un cas real. La comèdia que proposen les amfitriones de la classe lluitarà amb les interferències que es generen actualment en cada grup social, relacionades sobretot amb la virtualització de la comunicació personal.

Els corrents que es creen als xats de mares i pares d’alumnes, la falta d’interacció personal i com les misèries familiars contaminen el sistema educatiu són algunes de les idees que brollen al llarg d’este encontre. En ell, les mestres es veuen obligades a exercir de terapeutes, mediant en conflictes entre parelles separades, tractant els vicis i prejudicis heretats dels progenitors, i batallant amb una concepció patriarcal de la figura de l’ensenyant.

Amb tots estos elements, l’experiència colpidora de Joc de xiquetes celebra el final de gira del seu cinqué aniversari a València, una de les ciutats que va acollir les primeres funcions, i on no es representa des de 2017. La peça creada i dirigida per Adrián Novella ha sigut reconeguda amb el Max del Públic i amb el guardó de l’associació Actors i Actrius Professionals Valencians a l’intèrpret Resu Belmonte, entre altres premis. Durant estos anys, l’espectacle s’ha representat en aules i teatres de la Comunitat Valenciana, Madrid, Barcelona, Sevilla o Bilbao, a més de realitzar una gira llatinoamericana que la va dur a Xile i el Perú. Sense anar més lluny, estos dies es pot veure amb gran èxit al Teatro del Barrio de Madrid.

Ara, Joc de xiquetes transformarà en aula el hall del Teatre el Musical de València el pròxim dissabte, 14 de maig, amb doble funció: a les 18:00 i a les 20:00. Allí, l’elenc format per la mateixa Resu Belmonte, Ariana HigónVicent DomingoHéctor FusterFrancesc Romeu i Gemma Taberner faran reviure el clima d’esta reunió que sembla estar baix un amable control, però on batega el mateix caos que domina un grup de Whatsapp.

@
A %d blogueros les gusta esto:
situs slot gacor