EL TEM, UN BARRI SENCER DINS D’UN TEATRE

Date : 30 abril, 2021
EL TEM, UN BARRI SENCER DINS D’UN TEATRE

L’espai del Cabanyal-Canyamelar acull fins al juny dues iniciatives dins de la seua línia d’integració social i cultura de barri

La identitat del Teatre El Musical està directament relacionada amb el context urbà a què pertany. El districte marítim de València i, concretament el barri del Cabanyal-Canyamelar, estan sempre presents en la programació i les activitats d’una sala que considera fonamental la implicació veïnal en les seues propostes. “Volem afavorir la participació, la inclusió i la cohesió social”, destacava Juanma Artigot el passat mes de desembre, quan va ser presentat com a nou coordinador artístic de l’espai municipal. “El repte és aprofundir en la integració, treballant conjuntament en la transformació de l’entorn a través de l’art i la cultura».

La progressiva tornada a la normalitat ha possibilitat la posada en marxa de dos projectes vinculats a esta «cultura de barri» tan important per al TEM. El primer d’ells és Compensem Cultura: Explora el teu barri, una iniciativa impulsada recentment per l’Ajuntament de València i coordinada per la regidoria d’Educació, que es desenvolupa en diferents districtes de la ciutat, i que en el cas del Cabanyal-Canyamelar adquireix un significat especial pel valor identitari del lloc. El projecte planteja un seguit d’activitats participatives i creatives que vertebren tot el barri i que pretenen investigar i generar recursos culturals, tant a nivell administratiu com humà, atorgant un especial protagonisme a les trobades veïnals a través d’actes artístics, les relacions intergeneracionals i la necessitat de fomentar la creativitat infantil mitjançant els jocs. En el cas concret del TEM, les activitats tindran lloc en el hall del teatre durant diverses dates de maig (dies 4, 6, 25 i 27) i juny (1, 3, 8, 10 i 15), sempre en horari de 17 a 18:15 hores.

L’altra proposta d’este tipus que acollirà la sala fins al juny és ¡A Quelar! Cabanyal, uns tallers de ball i coreografia, calaix i guitarra flamenca dirigits a vint xiquets i xiquetes de barri, principalment d’ètnia gitana, capaços de demostrar una constància, una disciplina i un potencial veritablement sorprenents. Es tracta d’un projecte d’inclusió social a través del flamenc -un altre art definitori de l’esperit del TEM- subvencionat per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament, i que el 2018 ja va ser desenvolupat a les instal·lacions del teatre al llarg d’onze mesos que desembocaren en la representació de l’espectacle Som Cabanyal, que al seu dia va obtenir un gran èxit de públic.

@
A %d blogueros les gusta esto: