Una programació variada i amb espectacles de primer nivell

Date : 7 octubre, 2015

La nova temporada del Teatre El Musical arranca el 6 de novembre amb una festa al Cabanyal per celebrar la reobertura. Una batucada de Baraka Circ pels carrers del barri, a partir de les 18:30 hores, servirà per convocar el veïnat a la plaça del Rosari per a la gala inaugural, que serà gratuïta. Vicente Arlandis conduirà un espectacle cent per cent valencià amb actuacions de Begoña Tena, La Coja Dansa, Lupa Teatre i Gener. Serà un homenatge i reconeixement al treball d’associacions i col·lectius que han defensat en els últims anys la vida social i cultural del barri..

La companyia hispano-argentina Trinchera Teatral estrenarà a València Pinedas tejen lirios, després del gran èxit obtingut a Buenos Aires. L’obra és un homenatge a Mariana Pineda dins la seua trilogia sobre la memòria històrica i ja la temporada passada van portar a València Granos de uva en el paladar, a la Sala Ultramar del barri d’Extramurs. Una de les actrius autora de les obres, Zaida Rico, és alacantina. Serà ja en 2016 quan també vindrà al Cabanyal Teatro del Barrio amb El rey, interpretada per Alberto San Juan i Willy Toledo i Marits i mullers, de Woody Allèn, en versió d’Àlex Rigola. Una altra companyia valenciana que ens visitarà serà Bambalina, amb el seu espectacle de titelles Quijote.

La música és una altra peça fonamental de la programació, amb concerts d’artistes destacats del panorama valencià i nacional. Ismael Serrano actuarà en un format íntim per presentar el seu últim disc La llamada i repassar els seus èxits. I Joan Miquel Oliver, el compositor i guitarrista d’Antònia Font, ens portarà el seu nou treball en solitari: Pegasus. Una nit de concert en la qual també actuarà Gener, un dels nous grups valencians més prometedors. La música en valencià tindrà una altra nit molt especial al Teatre El Musical amb l’actuació de Pep Gimeno Botifarra i Maria Arnal. Un mà a mà de dos grans veus que centren el seu repertori en les cançons del folklore popular i han aconseguit portar-les a nous territoris i nous públics.

En la programació de Teatre El Musical s’ha buscat la varietat d’oferta cultural i una proposta equilibrada, on caben el circ, la dansa, espectacles infantils, performance i nous formats. Cal destacar a la ballarina francesa Claire Ducreux, qui portarà la seua darrera creació Réfugiée Poétique a València després de recórrer mig Europa amb este espectacle de dansa-teatre poètic i visual. També és molt rellevant la participació d’Esther Ferrer, Premi Nacional d’Arts Plàstiques i Premi Velázquez de les Arts Plàstiques, que impartirà una conferència i farà una performance pels carrers del Cabanyal. Entre les propostes de nous formats, cal destacar Mi gran obra, de l’artista il.licità David Espinosa, que ocuparà el vestíbul del teatre, com també la Biblioteca de cordes i nusos, de José Antonio Portillo.

Des d’esta pàgina web anirem informant de tota l’activitat del teatre i en breu estarà disponible el sistema de venda d’entrades anticipades. Esta intensa programació d’arts escèniques, que contempla 14 espectacles entre novembre i desembre, conviurà al Teatre El Musical amb altres activitats obertes a la participació del veïnat. Perquè a partir d’ara, amb la nova etapa de gestió municipal directa, este espai públic serà un centre cultural i punt de trobada per a la ciutadania i les associacions del districte. Esta nova etapa s’ha dissenyat amb una visió de 360 graus culturals que segueix la línia de treball iniciada per altres teatres europeus del nostre voltant.

@
A %d blogueros les gusta esto: