Una cita real en Tinder inspira la electro-òpera Manifest Antiromàntic, programada al TEM
El TEM destaca en la seua programació per l’aposta constant per visibilitzar i donar cabuda al talent local. Aquest pròxim 5 de maig, el teatre del barri del Cabanyal-Canyamelar acull ‘Manifest antiromàntic’, del director i escriptor Pau Berga i el cantant i sociòleg Joan Palomares. La proposta dels valencians és una electro-òpera d’agitació sobre la possibilitat d’estimar-nos en l’època del consum de cossos.
Els seus responsable van ser els autors del tema Menja *On, que en 2019 es va alçar amb els premis Ovidi i Carles Santos al millor videoclip. Per a aquesta ocasió han desenvolupat una mescla de música, escèniques i audiovisuals on s’analitza el narcisisme tecnològic al ritme de l’electrònica de Prozak Soup, un grup que des dels seus inicis en 2014 practiquen un estil eclèctic, on l’estètica sonora del metalcore incorpora l’herència cultural del bakalao.
L’argument, basat en una cita concertada en l’aplicació Tinder, és narrat musicalment per un cor autòmat amb efecte autotune, mentre es van succeint cançons d’electrònica amb un paisatge acústic postmodern on entren en crisi el sexe, l’amor i fins i tot el gènere dels protagonistes.
‘Manifest antiromàntic’ és una crítica per a majors d’edat de l’afecte i afecte en la societat actual. Un treball que conjumina música, performance i audiovisual a partir d’una experiència real.
“En la seua aspiració de recolzar la creació contemporània local, el Teatre El Musical acull aquesta proposta de Pau Berga i Joan Palomares que aborda les relacions sexuals, afectives i l’amor en aquest present de consum de cossos, xarxes socials i intel·ligències artificials”, resumeix el director del TEM, Juanma Artigot.