Temporada de concerts al TEM

Date : 1 diciembre, 2015

El Musical arranca desembre fent-li justícia al seu nom i enceta la programació de concerts amb una veu de luxe: la d’Ismael Serrano, que actuarà en acústic el pròxim dissabte dia 5 a les 21 hores. El cantautor madrileny torna a València, recuperant de nou el format de veu i guitarra dels seus inicis musicals per interpretar els temes del seu últim disc, La llamada, i també els grans èxits de la seva carrera. La fidelitat dels seus moltíssims seguidors s’ha tornat a manifestar i en el primer dia de venda anticipada per internet es van exhaurir totes les entrades.

ismael-serrano-al-teatre-el-musical

La música és un dels pilars de la variada programació del Teatre El Musical i per als concerts es manté la política de preus populars aprovada per l’ajuntament de València per a la nova etapa de gestió directa municipal d’este espai del Cabanyal-Canyamelar: a 12 euros l’entrada per a l’actuació d’Ismael Serrano i a 8 euros la dels concerts de Joan Miquel Oliver i Gener i de Pep Gimeno Botifarra i Maria Arnal. La magnífica acústica del teatre és un altre dels atractius afegits per disfrutar d’esta programació musical en directe.

Ismael Serrano és un artista compromés i ha volgut formar part de la nova etapa cultural que s’ha iniciat al Cabanyal-Canyamelar amb la reobertura del teatre El Musical, un emblema al barri que ha protagonitzat durant anys una gran mobilització veïnal en contra del pla urbanístic municipal que pretenia ampliar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins al mar. L’últim disc d’Ismael Serrano, La llamada, s’anomena així per les tradicionals llamadas del carnaval uruguaià i és el seu nové treball d’estudi. En ell es reflecteix el moment vital del cantant, amb cançons d’aire popular, amables, que conviden a la lluita social des de l’esperança i que transiten per la seva joventut, els contes i la poesia. La llamada també és el seu propi crit: prou de laments, és hora d’alçar la mirada, «vius i rebels».

gener-al-teatre-el-musical

El següent concert a l’agenda del Musical és doble: el divendres 11 de desembre actuaran Joan Miquel Oliver i Gener. El fundador, compositor i guitarrista dels llegendaris Antònia Font torna a cavall de Pegasus, el seu últim disc en solitari. Joan Miquel Oliver seguix fidel al seu imaginari poètic i a un univers musical variat i personalíssim, en deu cançons al marge de tota regla i convenció. El seu concert a El Musical serà en format power-trio amb el també ex Antònia Font Jaume Manresa als teclats i Xarli Oliver a la bateria. Compartirà cartell amb el grup valencià Gener, el projecte musical de Carles Chiner que ha triomfat entre el públic i la crítica amb el seu disc de debut. El temps del llop ha guanyat recentment dos premis Ovidi: al millor disc pop de l’any ia la millor lletra, per la cançó Contrallum. La portentosa veu de Chiner i el seu sòlid so en viu contribueixen a afermar en directe una de les propostes actuals més atractives de la música en valencià, capaç d’unir les influències del rock americà amb les arrels mediterrànies.

El dissabte 12 de desembre la proposta musical també és doble, amb un concert de Pep Gimeno Botifarra i de Maria Arnal amb Margel Bagés. Dos grans veus en l’escenari que han sabut portar la música popular fins a una nova dimensió i arribar a nous públics, partint de la tradició. El Botifarra i Maria Arnal cantaran junts alguns temes, en una nit única per assaborir l’art de dos renovadors del folklore musical.

Ja per Nadal, la música infantil tindrà lloc en la programació del teatre, amb la companyia Marcel el Marcià i el seu espectacle de cançons per als més menuts Marcel balla balla. Una proposta per a tota la família.

 

@
A %d blogueros les gusta esto: