L'HUMOR I EL CIRC, AL RESCAT DELS "TEMAZOS" - Teatre El MusicalTeatre El Musical

L’HUMOR I EL CIRC, AL RESCAT DELS «TEMAZOS»

Date : 28 febrero, 2022

Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. estrenen al TEM l’adaptació
a sala del seu aclamat espectacle Save the Temazo

unnamed

Un dels moments de la representació de Save the Temazo el passat novembre davant del TEM, dins la programació de Contorsions (Fotografies: MAO / LOT)

Tots sabem que un temazo és un estímul sonor i musical que provoca una emoció particularment intensa en qui ho percep. Cada persona té els seus temazos favorits, i, quan els escolta, el seu cos i la seua ment s’eleven fins a la felicitat més absoluta. Fa quatre anys, naixia a València Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. (Front de Respostes Escèniques No Exclusiu Teatral I Circense), una iniciativa composta per quatre artistes de circ formats en disciplines tan diverses com la música, la dansa o les arts visuals, a més un d’un director de cinema, una directora d’imatge, una community manager i una directora artística. La seua intenció, reivindicar el llegat dels temazos des de la varietat de gèneres, a través d’una ONG internacional dedicada a investigar les connexions musicals i sonores que hi ha al món i la seua influència a nivell social, cultural i artístic. Esta organització, creada el 1971 per un grup d’activistes canadencs per evitar que els Estats Units portaren a terme una censura musical en un arxipèlag d’Alaska, va tenir entre els seus il·lustres signants David Bowie, Gloria Gaynor, Chuck Berry o Tina Turner, entre d’altres.

L’ONG es deia com l’espectacle que van començar a desenvolupar, Save the Temazo. Estrenat el juliol del 2020 malgrat les dificultats de la pandèmia i el confinament, ha recorregut festivals, ciutats i pobles a base d’humor, himnes musicals i una sorprenent proposta circense que barreja ficció i realitat i on tenen cabuda des del trapezi volant fins a la roda Cyr, passant per la dansa vertical, l´equilibri sobre ampolles, el tir amb arc, la manipulació d´objectes o un salt a la piscina més xicoteta del món. Tot remarcat per la presència d’un DJ, una escenografia de nou metres, vídeos i altaveus mòbils. A cada lloc, l’experiència era registrada com un esdeveniment únic i irrepetible que després es difonia a través de les xarxes socials.

Els propers 4 i 5 de març, a partir de les 20 hores, Save the Temazo estrenarà sobre l’escenari del TEM la seua adaptació al format de sala, només uns mesos després de desplegar tot el seu repertori a l’exterior del mateix teatre —a l’emblemàtica Plaça del Rosari— dins de la programació del Festival Internacional de Circ Contorsions. És hora de triar el temazo de les nostres vides i disfrutar d’una experiència única de pura diversió, esta vegada des del pati de butaques.

@
A %d blogueros les gusta esto:
situs slot online gacor