TALLERS DE PERFORMANCE ART – INTERMEDIA
impartit per Helge Meyer
#TALLERS #FORMACIÓ #FORMATEM #TEATRE #ADULT #PERFORMANCE


TALLER 1

NOM: D’UNA IMATGE A UNA ACCIÓ
IMPARTIT PER: Helge Meyer
DATA: Del dimarts 25 d’octubre al diumenge 30 d’octubre
HORARI: De dimarts a divendres de 10 a 14 h. Dissabte i diumenge de 11 a 14 h
DURACIÓ: 4 hores per dia
LLOC: Aules del TEM – Teatre el Musical
EDATS: Adults
MOSTRA OBERTA AL PÚBLIC: Diumenge de 11 a 14 h aproximadament
PREU: 70€

Aquest cicle té programat diferents tallers al llarg de l’any. Un taller per mes.

Accés al formulari d’inscripció: Click ací


Performance art© Diàleg Obert


DESTINAT A

Artistes o principiants de totes les seccions artístiques que desitgen realitzar un acostament a la pràctica performativa..


DESCRIPCIÓ

Els participants del taller aprenen sobre una varietat d’enfocaments de la performance-art a través d’exercicis individuals i de grup. El treball pràctic es reforça amb el visionat en profunditat sobre el treball d’artistes seleccionats com del col·lectiu Black Market International o el performer Jamie McMurry entre altres. Els propis participants determinen en gran manera la proporció entre la part teòrica i la pràctica que es desenvoluparà en el taller.

D’altra banda, aprofitarem l’entorn que ens envolta per a les nostres accions per a emfatitzar el caràcter públic i obert del treball. Els participants coneixeran les diferències entre els principis del treball de performance i altres formes d’art, per a reconéixer una forma d’expressió distintiva i alhora diversa i pròpia. El punt de partida i el centre de l’acció performativa serà sempre el cos de l’artista. Els participants podran presentar els resultats del taller durant una actuació pública.

METODOLOGIA

El taller està basat en la pràctica, Helge Meyer dona als participants la possibilitat de desenvolupar una visió profunda des de diferents punts de vista de l’art de la performance. Es proposen diferents exercicis que aborden les principals qüestions de l’art de la performance, com la relació espai-cos, el significat i la funció del temps i el concepte del «altre».

Els temes principals són el treball amb l’espai com a marc donat per al procés i els límits de l’obra. Treballar en un «temps d’accionar» especial que és diferent al «temps normal». Hi ha exercicis per a examinar la pròpia velocitat en la manera de produir imatges, com establir un procés, com presentar una dinàmica personal i autèntica. També es proposen accions en l’espai urbà amb la idea d’un públic purament coincident.

OBJECTIUS DEL TALLER

Experimentar amb l’aspecte autobiogràfic com a referent en la pràctica basada en el temps. Estar molt d’acord amb una millor comprensió de les nostres pròpies percepcions. Tractar de veure millor els nostres centres individuals i la influència de les nostres pròpies històries personals en la nostra visió dels altres, alhora que perseguir una millor comprensió d’uns certs condicionaments socials que tots tenim.

Treballar amb el paper de la identitat en la pràctica artística amb un enfocament alternatiu, com i què ens fa veure’ns a nosaltres mateixos de la forma en què ho fem, no com ens veuen els altres.

Reconéixer la idea que la majoria de les identitats humanes estan pre-formadas i abraçades a través dels vehicles de la religió, el nacionalisme i el materialisme i perseguir temporalment el despreniment d’aquestes identitats pre-empaquetades en un esforç per descobrir una cosa nova sobre un mateix i, al seu torn, utilitzar eixe nou coneixement per a formar intercanvis basats en l’acció dins del context del taller.

Així mateix, aquest taller de performance-art se centra en la investigació de la relació entre nosaltres i els altres; els mecanismes de la interacció i les fronteres definides de la interacció a través de l’ús de la tecnologia actual. Utilitzar una metodologia d’anàlisi de la relació dinàmica entre el nostre ser (el «jo») i l’entorn humà que ens envolta (l'»altre»), i així ajudar a trobar un model, en termes conceptuals i mediàtics, de la nostra interacció amb el món.

@