Taller de Performance amb Esther Ferrer

5 Esther Ferrer (1)

Podem considerar a Esther Ferrer com una de les principals performers de l’escena internacional. A partir d’una idea molt oberta sobre el concepte d’art, lligat a la intencionalitat i a la simplicitat, les performances d’Esther, trencant el discurs, advoquen per l’efímer o, tal vegada, per aqueix quasi gens, absurd i carregat de suggeriments. Les seues accions minimalistes es mostren embastades per un fil poètic, i en elles, els conceptes de ritme i instantaneitat o presència són de gran importància.

Esther Ferrer realitza accions des de mitjan anys 60 ben individualment o formant part del grup ZAJ, creat per Walter Marchetti, Ramón Barce i Juan Hidalgo (dissolt en 1996). A principis de la dècada dels 60 va crear juntament amb el pintor José Antonio Sistiaga, el primer Taller de Lliure Expressió (germen de moltes altres activitats paral·leles, entre elles una Escola experimental en Elorrio (Biscaia)). A partir d’intervinguts dels anys 70, comença la seua activitat plàstica amb fotografies treballades, instal·lacions i quadres basats en la sèrie de nombres primers. En 1999 va ser una dels dos artistes que van representar Espanya en la Biennal de Venècia, en 2008 va ser guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, en 2012 amb el Premi Gure Artea del Govern Basc, en 2014 el premi MAV (Dones en les arts visuals), el Premi Marie Claire pour l’Art Contemporaine i el premi Velázquez.

En la seua llarga carrera com a artista de performances ha participat en Festivals tant a Espanya com en l’estranger (Alemanya, Itàlia, Suïssa, Bèlgica , França, Dinamarca, Noruega, Anglaterra, Bèlgica, Holanda, Polònia, Eslovàquia, República Txeca, Hongria, Bulgària, Anglaterra, Estats Units, Canadà, Mèxic, Cuba, Brasil, Tailàndia, Japó, Corea, Palestina, etc. ) Ha exposat el seu treball plàstic en: Centre d’Art Reina Sofia, Madrid (Espanya), Galerie Donguy, Galerie Lara Vinci, (Espanya) – Galerie Satelite (Paris) – Galeria Trajecte (Espanya) Statsgalerie, Stuttgart (Alemanya) – Koldo Mitxelena Sant Sebastià (Espanya) – Centre Andalús d’Art Contemporani, Sevilla (Espanya) – Museu d’Art Contemporani de Roskilde (Musee for Samtidskunst), Dinamarca – Cercle de Belles arts – Madrid (Espanya) – MOCARoma – Mèxic CF (Mèxic) – Museu de Belles arts – Rio de Janeiro (Brasil), ARTIUM (Vitòria), Els Baluard (Palma de Mallorca), Centre Cultural G. Pompidou  de París (França), CGAC (Centre Gallego d’Art Contemporani (Espanya), MAC/VAL (Vitry –sud-Seine – France), etc. Ha donat nombrosos cursets en Universitats i Escoles de Belles arts a Canadà, França, Itàlia, Mèxic i Suïssa a més d’Espanya.

Data: Del 05/06 al 10/06 (5 dies de formació + Actuació Work in Progress en finalitzar el taller).

Horari: de 10:00 a 14:00 h.

Preu: 70 euros

Inscripció: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per descarregar el formulari

@