Taller «El tiempo con-sentido» amb Danys Blaker

L’obra de performance o art d’acció és «presentada», no «representada», davant una audiència que es converteix en element integral del treball en el moment en què entra en el camp de la performance i on els valors de l’observador impliquen invariablement en la seua observació. Una sèrie de moviments, sons i accions es revelen, ordenats d’una manera que és impossible predir. No hi ha argument a seguir. Més aviat és «una expressió possible de la multiplicitat de realitats possibles». És un acte de ressonància, «un loop holísti d’informació» on el cos de l’artista és el subjecte i l’objecte de la recerca, «on subjecte i objecte no són contraris, sinó aspectes permutables d’una sola categoria en la qual qualsevol distinció entre l’agent i l’acció, entre el subjecte i l’objecte, entre el fer i el que està fent siga simplement una qüestió de perspectiva ». L’obra de performance és presencial i directa cercant un autenticitat en la qual l’artista està totalment present, investigant i interactuant amb el món des del punt de vista de com funcionen les coses i no sobre el que són.

Denys Blaker va nàixer a Londres, Anglaterra en 1961. Llicenciada en Belles Arts, Chelsea School of Art, Londres 1985. Des de 1984 ha realitzat performances a Anglaterra, Espanya, Canadà, França, Groenlàndia, Holanda, Escòcia i Alemanya. Algunes obres recents són; 2010 Parallel Worlds – The Pacific, Neutral Ground Gallery, Regina Canada, 2009 Soka Tira, Festival Chamalle X, Pontevedra, Estira-i-arronsa, Festival AcciónMAD Madrid.

Unes altres a destacar; 2008, Samhain, Live Art Development Agency, Londres amb The Wolf in the Winter, Estafe is, Estafe was, Estafe is past en el festival La Muga Caula IV, Els Escaules, Espanya, 2007 La Trencara Fragmentada en el festival Volte-acció, Zarragoza i 2006 The Fine Line amb The Wolf in the Winter, The South London Gallery Anglaterra. Co fundadora de l’associació Cresol en 2002. Dirigeix i coordina 2 festivals anuals; FEM Festival a Girona i MAMA Festival a Madremanya, així com el programa d’activitats per als socis. Actualment treballa com a investigadora en ELAA (European Live Art Arxive) en la Càtedra d’Art i Cultures Contemporanis, UdG, un projecte europeu en col·laboració amb la Universitat d’Oxford i GloughAir Berlin. Forma part de l’equip de l’organització d’USUAL, 2 º Congrés Ibèric d’organitzadors de trobades, programes i festivals d’art d’acció que enguany ha donat forma a REDACCIÓ una xarxa de col·laboració.

Del 27 de novembre al 2 de desembre de 10h a 14h en el Teatre El Musical.

Per a inscriure’s emplenar el full d’inscripció que podeu descarregar al final del text, emplenar-la i enviar-la a info@teatreelmusical.es

Punxa ací per descarregar el  formulari d’inscripció

 

@