TALLER DE MÚSICA EXPERIMENTAL I SONORA – VEU I COS
impartit per Christian Kesten
#TALLERS #FORMACIÓ #FORMATEM #MUSICAEXPERIMENTAL #TOTSELSPUBLICS #EXPERIMENTACIÓSONORA


TALLER

NOM: TALLER DE MÚSICA EXPERIMENTAL I EXPERIMENTACIÓ SONORA – Veu i Cos
IMPARTIT PER: Christian Kesten
DATA: Del dimarts 16 al diumenge 21 de maig de 2023
HORARI: de 10:00 a 14:00h
DURACIÓ:
LUGAR: Aulas del TEM – Teatre el Musical
EDATS: Tots els públics
MOSTRA OBERTA AL PÚBLIC: Diumenge a les 12:00h
PREU: 70€

Aquest cicle té programat diferents tallers al llarg de l’any. Un taller per mes.

Accés al formulari d’inscripció: Click ací

CHRISTIAN KESTENDESTINAT A

El taller es dirigirà a un ampli públic de totes les edats. L’ús elemental de la veu es dirigirà a tots els públics. El públic especialitzat en música experimental, performance art, teatre musical i arts escèniques també apreciaran el resultat a un alt nivell.

DESCRIPCIÓN

Com sona la respiració? Com influeixen la boca, la llengua i els llavis en el so vocal? De què és capaç la laringe? Quina música hi ha en la parla i el llenguatge? El taller serveix per a explorar la veu, donar una idea de les estructures musicals i de com anotar-les gràficament. Examinem la veu en el cos: quines relacions són possibles entre la veu i el gest/l’acció? Com es relaciona la veu amb l’espai? De les exploracions sorgeixen composicions més xicotetes o fins i tot més grans.

L’escolta és la manera de percepció en el qual s’uneixen la música i l’espai, la música i el cos/moviment, la música i l’acció. En les noves formes de teatre musical, la veu és el lloc en el qual es troben el llibret, el llenguatge, el discurs, el cant, l’articulació del so, el so i la música.

METODOLOGIA

El taller començarà amb exercicis de percepció (experimentar l’espai mitjançant l’escolta, el cos/el jo en l’espai). A continuació, s’exploraran la respiració, la veu i, finalment, la parla/llenguatge a la recerca del seu potencial sonor. A partir de peces existents (Dieter Schnebel «Maulwerke», Alessandro Bosetti «The Pool and the Soup») es desenvoluparan, compondran i presentaran noves peces dels participants. Com a idees, les notacions gràfiques existents, per exemple Schaustücke de Dieter Schnebel, originalment pensades per als moviments corporals i la veu, donaran impulsos per a combinar la veu i els moviments corporals compostos. Totes les tasques i plantilles de joc volen obrir deliberadament un espai en el qual els participants puguen moure’s de manera creativa.

OBJETIIUS DEL TALLER

– Aprendre a usar la veu des d’un punt de vista plàstic.
– Saber anotar idees musicals de manera gràfica.
– Explorar la respiració com una eina per a desenvolupar la veu com a unió de cos i veu.
– Saber donar impulsos per a combinar la veu i els moviments corporals compostos.
– Utilitzar l’escolta com a manera de percepció en el qual s’uneixen la música i l’espai, la música i el cos/moviment, la música i l’acció.
– Exercitar la relació entre veu, espai i cos.
– Conéixer les notacions gràfiques per a la veu i la seua relació amb el cos de diversos compositors contemporanis.

@