Taller de música experimental amb Elliot Sharp

2 Elliott Sharp

Elliot Sharp proposa aquest taller sota el títol: “Instant Opera”, a partir d’una participació intermèdia, on es dóna cabuda a artistes de qualsevol disciplina. En aquest programa formatiu s’integraran models musicals que han sigut extrets de fenòmens naturals o sistemes no acte-organitzats. Aquesta idea de creació instantània està reforçada per la influència de la música orquestral, el blues, el jazz, el noise, l’ona rock i la música techno, introduint la geometria fractal, teoria del caos i metàfores genètiques, així com la interacció amb l’inesperat. Una ocasió única d’aprendre i experimentar col·lectivament que no et pots perdre!

Sharp és multi-instrumentista, compositor contemporani i de música clàssica. Una figura essencial en l’escena musical avantguardista i experimental de Nova York des de començament dels 80’s. Ha publicat més de 85 àlbums que inclouen des de blues, jazz, i música d’orquestra, fins a noise, no wave rock, i música tecno. Va ser un dels primers a usar computadors en concerts en directe, en el seu espectacle Virtual Stance, des de començaments dels anys 1980. Ha usat algorismes en composicions experimentals, des de, almenys, 1987. Va estudiar antropologia en la Cornell University des de 1969 fins a 1971. A més de música i electrònica, va estudiar composició clàssica amb Benjamin Boretz i Elie Yarden, composició de jazz, improvisació i etnomusicologia amb el trombonista Roswell Rudd, física i electrònica amb Burton Brody. En 1977 es va llicenciar per la Universitat de Buffalo, on va aprofundir en tècniques de composició amb Morton Feldman i Lejaren Hiller, i en etnomusicologia amb Charles Keil.
Les seues composicions van ser interpretades per hr-Sinfonieorchester, el Ensemble Modern, Continuum, l’Orquestra del SEM Ensemble, el Kronos Quartet, el FLUX Quartet, Zeitkratzer, The Soldier String Quartet, The JACK Quartet, i el Quintet of the Americas. Les seues obres s’han presentat en grans festivals, inclosos el New Music Stockholm Festival (2008), el Hessischer Rundfunk Klangbiennale (2007), i la Biennal de Venècia de 2003 i 2006. Ha publicat música amb el seu propi segell (zOaR music) així com amb la discogràfica de punk, SST, i altres segells independents com Knitting Factory i Tzadik, el segell de John Zorn. Sharp és membre del Guggenheim des del 2014 i del Parson’s Center for Transformative Mitjana des del 2015.

Va rebre el Premi de Composició Musical de l’Acadèmia Americana a Berlín en 2015. Ha compost partitures per a llargmetratges i documentals, disseny de so creat per a intersticiales en les cadenes de Sundance Channel, MTV i Bravo, i ha presentat nombroses instal·lacions sonores en galeries d’art, museus i trobades. Va ser comissari de l’exposició d’art sonor Volume: Bed of Sound, per al PS1 Contemporary Art Center en 2001, que va mostrar les obres de 54 artistes entre els quals estaven Vito Acconci, Tod Dockstader, John Duncan, Walter Murch, Muhal Richard Abrams, Laurie Anderson, Chris & Cosey, Survival Research Laboratories, Ryuichi Sakamoto, Sonic Youth, i Butch Morris. Va dirigir el CD recopilatori State of the Union, a més de produir discos a nombrosos artistes.

Data: Del 05/12 al 10/12 (5 dies de formació + Actuació Work in Progress en finalitzar el taller).

Horari: de 10:00 a 14:00 h.

Preu: 70 euros

Inscripció: Per a realitzar la inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text  i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre amb l’horari de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure al mateix mail o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per a descarregar el formulari

@