Taller de circ. Acondicionament físic per a joves i adults (a partir de 11 anys)

Date : 1 noviembre, 2016

A partir de les diferents disciplines circenses, es desenvoluparà una classe que permeta als alumnes millorar totes les condicions físiques: força, resistència, flexibilitat, equilibri. Alhora que augmenta la seua forma física, es notarà també una millorança en la postura corporal i estil de vida en general. Per a aquesta classe no serà necessari nivell previ ja que es treballarà sobre el principi de la individualitat, on cada participant incidirà de manera particular en les seues condicions, sense perdre el ritme de la classe grupal. Posteriorment es construiran treballs grupals sobre la base de les capacitats generals.

Objectiu general.

Desenvolupar les capacitats físiques i coordinatives dels participants a través de les arts circenses. Contribuir a la millora de la condició física des del general fins al particular.

Objectius específics.

– Millorar la condició física dels participants, alhora que es contribueix a la millora del seu estil de vida.

– Potenciar les capacitats individuals de cada participant d’acord a les seues condicions físiques i expressives.

‐ Identificar les febleses particulars per a treballar a partir d’elles en la millora general.

– Millorar les relacions interpersonals i conèixer noves formes de treball en equip.

– Contribuir a la valoració de la disciplina, l’esforç i el reforç positiu com a eina.

‐Desenvolupar la consciència cinètica i propioceptiva.

Descripció.

A partir de les diferents disciplines circenses, desenvoluparem una classe que ens permetrà millorar totes les condicions físiques: força, resistència, flexibilitat, equilibri. Alhora que augmenta la nostra forma física, notarem també una millorança en la postura corporal i estil de vida en general. Per a aquesta classe no és necessari, nivell previ ja que treballarem sobre el principi de la individualitat, on cada participant incidirà de manera particular en les seues condicions, sense perdre el ritme de la classe grupal. Posteriorment construirem treballs grupals sobre la base de les capacitats generals. Realitzarem sempre un circuit de condicionament físic general, a més d’exercicis específics de cada disciplina (equilibris, parada de mans, equilibris en parella, aeris, acrobàcies de sòl) i a mesura que passe el temps s’enfocarà la classe cap als objectius particulars de cada participant, identificant les seues fortaleses i febleses per a treballar a partir d’elles.

Organització i temporalització

ESCALFAMENT (15 minuts): El principal objectiu de l’escalfament és preparar a l’organisme per a una sèrie de càrregues més elevades que van a ser necessàries en la part principal de la sessió. L’escalfament proporciona un estat òptim de preparació corporal aconseguint: L’augment de flux de la sang per als músculs, l’augment de l’elasticitat dels músculs, la preparació de les principals articulacions per a l’esforç que s’ha de realitzar, l’increment (augment) de la temperatura corporal i muscular, la millora de la sensibilitat coordinativa entre uns altres. L’escalfament constarà d’exercicis genèrics, específics i estiraments.

ENTRENAMENT (35 minuts): En l’entrenament s’ha de considerar 3 conceptes: Freqüència, durada i intensitat, que són factors importants ja que estan directament interrelacionades i l’adaptació de cadascun d’ells permet obtenir el màxim de beneficis i el millor rendiment de l’entrenament. Freqüència: Assenyala el nombre de vegades que es repeteix un determinat exercicis o entrenament, depenent d’objectius marcats sent per a millorar o per a mantenir la condició física. Durada: Es refereix a la quantitat de temps que s’ha de realitzar un exercici per a obtenir un resultat determinat. Intensitat: És el grau d’activitat o força que se sotmet al cos durant un determinat exercici.

RELAXACIÓ I ESTIRAMENTS (10 MINUTS): En aquesta etapa també coneguda com a volta a la calma es realitza sobretot estiraments i es treballa amb la respiració de manera molt específica. Els estiraments estàtics són sostinguts, realitzats en una posició segura i amb suport que permet al múscul relaxar-se i deixar-se anar. La relaxació també ofereix un estímul al cervell que ajuda a assimilar millor el treball realitzat.

Dates: de l’1 de març al 28 de juny / dimecres de 17.30h a 18.30h.

Imparteix el taller: Apec Mundo Baraka Nuevo Circo Cabanyal

Preu de cada taller: 15 euros/mes. El primer dia d’assistència és gratuït i sense compromís. Per a participar en els tallers la pre inscripció anticipada és necessària per al dia de prova.

Nombre de places: Màxim 10 persones.  Mínim de 5 per a formar grup. S’establirà una llista d’espera amb ordre de pre inscripció.

Inscripció al taller: Per a realitzar la pre inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per a descargar el formulari

 

@
A %d blogueros les gusta esto: