Taller de capoeira per a joves i adults (a partir de 7 anys)

Date : 1 noviembre, 2016

Amb el taller de capoeira es pretén aconseguir augmentar la capacitat cardiorrespiratòria i la concició física dels alumnes, desenvolupar la coordinació motora i l’equilibri, desenvolupar l’agilitat, flexibilitat i destresa. Però a més per ser practicada al costat del so d’instruments com el atabaque, pandereta i berimbau, la capoeira ajuda a desenvolupar l’expressió corporal i de la representació teatral i a desenvolupar habilitats musicals (ritme, cant, instruments utilitzats en la capoeira).

Què és la capoeira?

La capoeira és una activitat esportiva i cultural originària de Brasil, les arrels de la qual provenen del segle XVI. Va sorgir amb els antics esclaus que, per no poder fer ús d’armes, se servien de les seues habilitats físiques en la lluita per la llibertat, la qual cosa era encobert a través de la dansa que podia ser practicada. D’aquesta manera la capoeira es converteix en una ball caracteritzada per la creativitat i astúcia dels seus jugadors que utilitzen moviments d’agilitat, equilibri i flexibilitat.

Capoeira Circo Mundo Baraka - TEM Cabanyal

Actualment la capoeira està guanyant adeptes a nivell mundial, doncs a més de ser un esport que integra expressió corporal, musicalitat, cultura, folklore i diversió, és considerada per molts estudiosos com una modalitat física completa.

Objectius Generals

– Posar els alumnes en contacte amb una activeu esportiu-cultural.

– Permetre un excel·lent desenvolupament de les habilitats físiques.

– Possibilitar el coneixement d’una cultura estrangera.

– Millorar la socialització i de l’acte-coneixement pels seus practicants.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

La capoeira desenvolupa diferents potencialitats individuals i col·lectives, sempre respectant els límits de cada practicant.

Físics
– Augmentar la capacitat cardiorrespiratòria i el condicionament físic

– Desenvolupar la coordinació motora i l’equilibri.

– Desenvolupar l’agilitat, flexibilitat i destresa.

Artístics.
Per ser practicada al costat del so d’instruments com el atabaque, pandereta i berimbau, la capoeira ajuda a:

– Desenvolupar l’expressió corporal i de la representació teatral.

– Desenvolupar habilitats musicals (ritme, cant, instruments utilitzats en la capoeira)

Històric-culturals
– Conèixer ritus i tradicions brasileres a través dels contes i càntics.

– Aprendre la cultura, la història i l’idioma (portuguès).

Aspectes psico-socials
La capoeira es basa en un joc de defensa-atac, la qual cosa exigeix dels practicants: Planificar estratègicament accions, creativitat i concentració per a la superació de l’adversari, desenvolupar de l’autocontrol i del respecte mutu (sense contacte físic), autoconfiança i esperit de superació, estimular l’esperit participatiu (toc dels instruments i cor), proporcionar un ambient d’alegria i benestar tant als quals juguen com a aquells que són només espectadors mitjançant càntics i palmells i desenvolupar habilitats comunicatives.

Dates: del 5 d´octubre al 28 de juny / dijous de 18h a 19.30h

Nombre de places: Màxim 10 persones.  Mínim de 5 per a formar grup. S’establirà una llista d’espera amb ordre de pre inscripció.

Imparteix el taller: Apec Mundo Baraka Nuevo Circo Cabanyal

Preu de cada taller: 15 euros/mes. El primer dia d’assistència és gratuït i sense compromís. Per a participar en els tallers la pre inscripció anticipada és necessària per al dia de prova.

Inscripció al taller: Per a realitzar la pre inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per a descargar el formulari

@
A %d blogueros les gusta esto: