EL SOMNI AMERICÀ (TRUNCAT) DE NÉSTOR MIR ES FA TEATRE

Date : 29 mayo, 2021

El TEM posa en escena Un immens i infinit continent, una obra-concert sobre anhels i frustracions amb direcció de La Teta Calva

Fa tres anys, el cantautor valencià Néstor Mir va visitar Canadà amb la seua família. El que en principi era un viatge més es va convertir en una mena d’epifania quan Mir va sentir, inesperadament, que aquell era el seu lloc, el punt exacte on podria donar un gir complet a la seua vida. No obstant això, la necessitat de traslladar-se a viure allà va acabar xocant amb la impossibilitat de fer-ho, i el resultat va ser una fugida artística cap a la música -l’hàbitat natural-, però també cap a la literatura i l’escena. Fruit d’aquella frustració van sorgir un disc i una novel·la d’idèntic títol (Un immens i infinit continent), i el més sorprenent, també una obra musicada amb direcció i dramatúrgia de La Teta Calva, una de les companyies més reconegudes del nostre territori.
“El que plantegem és un joc d’espills d’un artista, Néstor Mir. Però el reflex és el nostre. La nostra proposta teatral ens retrata a nosaltres mateixos, no només a ell”, explica Xavo Giménez, director d’un muntatge que va veure la llum el passat mes de novembre i que arribarà al Teatre El Musical el pròxim diumenge 6 de juny (19:30 hores). “Pot ser que els artistes s’acovardisquen fàcilment quan estan davant del precipici, però és només perquè són els únics valents que queden. Esta és una obra plena d’ironia i nuesa, de música i d’aclaparadora honestedat”.

En Un immens i infinit continent, la dramatúrgia del qual va a càrrec de la guanyadora del premi Max Maria Cárdenas, Mir apareix acompanyat d’altres tres músics -la cantant, guitarrista i baixista Estela Tormo, el pianista Amadeo Moscardó i el multiinstrumentalista Juan Barcala- i d’un actor, Jaume Ibáñez, que representa els diferents personatges de la història. “L’eix vertebrador de l’obra són les cançons, que d’alguna manera posen en relleu la part més romàntica de la història, la més utòpica, allà on tot és possible i el somni de la revolució personal es pot aconseguir”, assenyala Mir. “Elles són una alenada d’optimisme, mentre, en contrapunt, les escenes són eixa garrotada que, amb cada colp, obliga el protagonista a fer front a la realitat”.

OBRA: UN IMMENS I INFINIT CONTINENT

CATEGORIA: teatre

DATA: 6 de juny, 19:30h

LLOC: SALA

COMPRAR ENTRADES

IMG_6788

@
A %d blogueros les gusta esto: