“Sense amor pels nostres somnis és difícil moure el món que ens envolta”

Date : 31 enero, 2017

Paco Maciá és el director de l’obra Sedientos de la Compañía Ferroviaria i porta al TEM una experiència nova que pretén involucrar al màxim als espectadors en l’acció. Solament 60 privilegiats tindran l’oportunitat de viure la representació tan d’a prop que estaran en l’escenari i podran interactuar amb els actors. Sedientos, escrita per un dels dramaturgs més influents de l’escena contemporània mundial com és Wadji Mouawad, cerca despertar les emocions ocultes dins de nosaltres i tracta de llançar missatges d’esperança sobre els nostres somnis perquè, com reconeix el propi Paco Maciá, els necessitem “com a motor necessari que ens impulse cap a avant i que ens retorne l’empatia amb els altres”.

En què consisteix l’experiència de fer viure el teatre des del propi escenari?

Consisteix a compartir públic i actors una experiència comuna derivada de la proximitat entre ells i d’una vivència que solament la proximitat pot donar.

Com reacciona la gent al estar tan dins de l’obra?

La reacció de la gent és de reverència i d’un respecte absolut al que esdevé en l’espai escènic. El públic es veu exigit a formar part del fet dramàtic pel que la seua participació contagia la pròpia actuació, construint un espai comú amb els actors i les actrius.

Sedientos obra de teatro 1

Què va a poder viure la gent que s’apunte a aquesta experiència?

La gent va viure una experiència intensa i participar d’un espectacle on la mescla de llenguatges escènics s’harmonitzen per a desenvolupar un text de rebel·lia i provocació d’un dels dramaturgs més influents de l’escena contemporània mundial com és Wadji Mouawad.

Per què Wajdi Mouawad? Què heu trobat en ell per traballar tant amb la seua obra?

Wadji és l’autor de la Memòria i la Resistència, dramaturg compromès amb l’ésser humà i el seu sofriment. Els seus textos ens porten a rescatar del passat les claus enterrades del present. La seua escriptura transcorre entre un intrigant i apassionat realisme i una bella poesia que va directament al cor.

La posada en escena del seu text Sedientos ens ha revelat una força d’imatges inesperades i contundents sense les quals és impossible abordar el drama.

Necessita la gent avui dia reflexionar més sobre els seus somnis i el seu lloc en el món?

Ho necessitem com a motor necessari que ens impulse cap a avant i que ens retorne l’empatia amb els altres. Sense amor pels nostres somnis és difícil moure el món que ens envolta. Wadji ho sap i ens provoca per a contemplar les nostres vides i millorar-les des del compromís personal.

Sedientos es representa el dissabte 4 de febrer a les 20.30h en el TEM. Si vols viure l’experiència de gaudir de l’obra des del mateix escenari fes-te amb la teua entrada ací: http://www.teatreelmusical.es/entrades/

@
A %d blogueros les gusta esto: