Ruido Blanco: Radiante i el grupo Luna y Panorama de los Insectos - Teatre El Musical

L’experiència sensorial i immersiva Ruido Blanco, de Radiante i el grup Luna y Panorama de los Insectos, torna al TEM

Date : 10 mayo, 2023

Ruido Blanco és una proposta entre l’escènic i el l’instalatiu, un viatge per un espai intervingut com a metàfora de la construcció de l’individu. Els pròxims 12 i 13 de maig, aquesta creació entre la llum, la música, la paraula i el teatre s’expandeix pel TEM. La funció podrà veure’s en dues passes diaris, a les 20.30 i a les 21.30 hores.

«Partim del silenci, del xicotet, per a crear un edifici que va construint-se sol. Un edifici molt consolidat, encara que eteri, produït a través de la nostra investigació conjunta», assenyalen els tres artistes responsables de la peça, Manuel Conde, al capdavant de Radiante, i Clara de Luna i Carlos Luna, de la formació Luna y Panorama de los Insectos.

El Teatre el Musical reposa aquesta intervenció dels espais escènics i expositius amb llum, veu, imatges, música i paraula després de l’èxit collit en la seua estrena, al juny de l’any passat. En aquesta ocasió, per a les noves funcions, se suma com a intèrpret l’artista Carmen Díaz. Els seus artífexs prenen com a principi la pura experimentació per a aconseguir una experiència on es mesclen tots els llenguatges humans i tecnològics a fi de construir un mecanisme energètic capaç d’imaginar i crear.

Un acostament multidisciplinari a la llum i els poemes

El projecte Luna y Panorama de los Insectos va sorgir fa 13 anys, com una banda de directe integrada per Clara de Luna i Carlos Luna, que basava les seues lletres en els poemes de l’escriptor. Des de llavors, han desenvolupat la seua carrera com a compositors, creant espais sonors de gran poder evocador per a teatre i audiovisual i participant en festivals de spoken word per tota la geografia espanyola. En aquest temps, han col·laborat amb companyies de teatre i audiovisual, entre les quals destaquen representants de la creació local com a Radiante, La Coja Dansa i Patrícia Pardo. En 2018 es van alçar en el Festival de Talavera de la Reina amb el Premi Pávez a la millor banda sonora per les seues composicions per al curtmetratge Manspreading, d’Abdelatif Hwidar.

ruido-blanco

Radiante compta per milions les persones que han pogut gaudir dels seus espectacles i obres lumíniques, des del Burning Man de Nevada, als Estats Units, a la televisió RTL de Luxemburg, a més de propostes en centres culturals estatals, com el Centre del Carme Cultura Contemporània de València i el Centre Botín de Santander o l’Àgora València de la World Design Capital 2022, en plena Plaza de l’Ajuntament.

La llum és la seua matèria primera, i la fusionen amb vídeo, actes performatius, música i espai a fi de possibilitar una relació diferent amb el públic. Radiante empra la llum i les atmosferes com a element generador d’arquitectures fantàstiques en tota mena de llocs no convencionals.

“Després de l’èxit de Ruido Blanco la temporada passada, des del TEM hem decidit tornar a programar aquesta producció perquè puga ser gaudida per un major número de públic, per la qual cosa es tracta d’una oportunitat única per a viure aquesta experiència sensorial que no deixarà indiferent a ningú”, declara el responsable artístic del Teatre El Musical, Juanma Artigot.

@
A %d blogueros les gusta esto:
situs slot gacor