ROSARIO LA TREMENDITA: FLAMENC AMB GUITARRA ELÈCTRICA, TRANSGRESSORA I AVANTGUARDISTA

Date : 20 abril, 2021
ROSARIO LA TREMENDITA: FLAMENC AMB GUITARRA ELÈCTRICA, TRANSGRESSORA I AVANTGUARDISTA

La cantaora, una de les grans renovadores d’este art, actuarà el 7 de maig al Teatre El Musical dins el festival Cabanyal Íntim

És molt probable que el primer que va escoltar Rosario Guerrero Hernández després de nàixer al barri de Triana, a Sevilla, fora un cant flamenc. Filla del cantaor gitano José «El Tremendo» (un malnom guanyat per les maldats que feia de xiquet) i néta de la saetera La Gandinga de Triana, des de molt menuda va començar a acompanyar al seu pare en els tablaos i a guanyar-se l’admiració del públic per la seua manera de sentir i expressar l’art jondo. Amb només cinc anys, ja amb el nom de Rosario La Tremendita, animava les festes i “velás” del seu barri, preludi dels anys de joventut en què va començar a investigar les possibilitats del flamenc sense deixar de banda la tradició de seus avantpassats.

Des d’eixe moment, la carrera de Rosario La Tremendita, que el pròxim 7 de maig (20 hores) actuarà al Teatre El Musical com a part de la programació de Cabanyal Íntim, ha estat una cursa de fons amb l’experimentació com a gran meta. Cinc discos i dues nominacions als Grammy Llatins després, La Tremendita ha abanderat un nou flamenc capaç de conviure amb el jazz, l’electrònica o la música ètnica, on tenen cabuda la guitarra elèctrica o la bateria que ella mateixa toca: “He anat absorbint de les influències modernes sense perdre de vista les arrels”, reconeix. “De manera quasi inconscient, he buscat un espai musical cada vegada més heterogeni, un lloc lliure de lligams estilístics i regles arcaiques, on estretir la tradició des de la impuresa per vestir-la amb sonoritats a priori molt allunyades del flamenc tradicional».

A més del concert de Rosario La Tremendita, el TEM rebrà diferents actes i espectacles dins de la X edició de festival Cabanyal Íntim, que el 2020 va haver de suspendre la seua programació a causa de la pandèmia. D’esta manera, l’espai viurà l’acte inaugural del certamen el dijous 6 de maig, i posteriorment acollirà la marató d’arts performatives de Territori Performance (dia 8, 18 hores) i l’estrena davant del públic de Yo tardaré un poco más, l’obra escrita per María Guerra i dirigida per Toni Agustí la preparació de la qual va tenir lloc al TEM dins el programa de residències dels teatres municipals de València.

OBRA: ROSARIO LA TREMENDITA

CATEGORIA: música

DATA: 7 de Maig, 20h

LLOC: SALA

COMPRAR ENTRADES

unnamed-2

 

 

 

@
A %d blogueros les gusta esto: