LA POESIA ESCÈNICA DE RIMBOMBA TORNA AL TEM PEL DIA DEL LLIBRE

Date : 16 abril, 2021
LA POESIA ESCÈNICA DE RIMBOMBA TORNA AL TEM PEL DIA DEL LLIBRE

El cicle iniciat el març passat presenta una segona entrega amb la presència de Pía Sommer, Miriam Reyes i Josep Pedrals

El cicle de poesia viva Rimbomba va nàixer tocat per la providència. Esta iniciativa impulsada pel Teatre El Musical junt a l’artista i performer Jesús Ge, que pretén explorar periòdicament les múltiples tendències de poesia escènica que existeixen en l’actualitat, va celebrar el passat 21 de març la seua primera edició amb un gran èxit de públic i la presència, entre d’altres, del «Michael Jordan de la poesia oral», Dani Orviz. Quasi sense adonar-se, els responsables de la cita havien programat la funció inaugural coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. No contents amb això, van tornar a aliar-se amb l’atzar a l’hora de posar data a la segona entrega de Rimbomba, que tindrà lloc el pròxim divendres 23 d’abril, Dia del Llibre. En els dos casos, l’elecció dels dies va ser totalment casual, una autèntica serendipia, i no va ser fins més tard quan es van adonar de les coincidències.

Com en la primera edició, la nova Rimbomba portarà fins a la sala del Cabanyal-Canyamelar a tres figures prominents dels versos escènics. Si en aquella ocasió, a més de l’esmentat Orviz, el cicle va comptar amb la presència dels valencians Iris Almenara i Hugo Mas, esta vegada seran Miriam Reyes, Josep Pedrals i Pía Sommer els encarregats de reivindicar des de les taules del TEM les infinites possibilitats de la paraula poètica, ja siga per si mateixa o fusionada amb altres disciplines com la música o els formats audiovisuals.

Miriam Reyes (Ourense, 1974) va publicar el seu primer poemari fa just vint anys, i des d’aleshores experimenta amb l’escriptura lligada a la imatge i el recital multimèdia. Formada entre Veneçuela i Barcelona, ha publicat set llibres de poemes i ha treballat també com videocreadora i traductora. Per la seua banda, Josep Pedrals (Barcelona, 1979) ha desenvolupat una àmplia trajectòria no només com a escriptor i rapsoda, sinó també com a investigador, docent i versificador per a músics, teatrers i tota mena de professionals artístics. Finalment, Pía Sommer (Osorno, Xile, 1981) s’ha convertit en una figura internacional dins el gènere gràcies a la seua experimentació amb el so i el visible, fruit de la qual ha publicat obres de referència com el plaquette de poesia Frecuentemente Isla, l’antologia de contes Uno más ocho o el disc F.I.A.T.

OBRA: RIMBOMBA

CATEGORIA: poesia escènica

DATA: 23 de abril, 20h

LLOC: SALA

COMPRAR ENTRADES

unnamed-4

unnamed-2

unnamed-3

 

@
A %d blogueros les gusta esto: