Teatre i poesia, una aliança ‘Rimbombant’

Date : 12 marzo, 2021
Teatre i poesia, una aliança ‘Rimbombant’

El TEM acull la primera edició de Rimbomba, un cicle que reivindica la força escènica dels versos

Rimbomba és una conjugació del verb rimbombar, que significa «retrunyir, ressonar, sonar molt o fer ressò». Des d’un escenari, la paraula dita és capaç de fer totes estes coses, més encara si és a través dels versos. «La poesia és un gènere literari que permet imaginar altres realitats i aportar nous significats al llenguatge quotidià. És un element generador d’esperança i il·lusió», comenta Jesús Ge, tot un especialista en recitar des de dalt de les taules. Ell mateix es defineix com «poeta escènic, sonor, fonètic i crític», i és precisament esta necessitat de projectar el gènere des del context teatral el que l’ha portat a alçar un projecte que només podia tenir el nom de Rimbomba.

«En estos moments hi ha un debat obert sobre quin lloc ocupa la poesia en les arts escèniques», continua. «No hi ha ajudes a la creació en esta modalitat, els espectacles de poesia s’obrin lloc a colzades a la programació de teatres i hi ha una creixent demanda professional al respecte». Per esta raó, va decidir proposar al Teatre El Musical un canal permanent d’exhibició de poesia escènica, a través d’un cicle estable amb el qual mostrar tot tipus de tendències d’esta disciplina (rap, hip-hop, Slam Poetry) i promoure un acostament de la poesia als més joves que permetera, a més, una repercussió pedagògica. I així va nàixer Rimbomba, el primer Cicle de Poesia de Viva de València que el pròxim 21 de març iniciarà el seu camí al TEM amb la presència de tres referents nacionals del gènere.

Un d’ells serà el poeta i performer asturià Dani Orviz, conegut per la seua participació en els principals certàmens internacionals de poesia i per ser l’actual campió del món de Slam Poetry. Al seu costat, també visitarà el TEM la castellonenca Iris Almenara, autora de diversos poemaris i amb una ampla experiència en la realització de recitals lírics. Finalment, l’alcoià Hugo Mas aportarà una posada en escena on es donen cita diverses disciplines; de fet, ha publicat diferents discos en solitari i també amb formacions com Arthur Caravan, a més de contribuir amb els seus poemes a obres col·lectives sobre artistes de la nostra comunitat.

OBRA: RIMBOMBA

CATEGORIA: poesia escènica

DATA: 21 de març, 19:00h

LLOC: SALA

COMPRAR ENTRADES

 

@
A %d blogueros les gusta esto: