‘NO ESTEM SOLS’ AL CABANYAL-CANYAMELAR - Teatre El Musical

‘No estem sols’ al Cabanyal-Canyamelar

Date : 10 noviembre, 2015

No hi havia a València cap espai més adequat que el Teatre El Musical per estrenar el documental No estem sols. Perquè la lluita veïnal per preservar El Cabanyal és una de les protagonistes d’esta pel.lícula i els seus creadors tenien moltes ganes de tornar al barri i participar en esta nova etapa del teatre que acaba de començar. Per això el director, Pere Joan Ventura, i El Gran Wyoming, coproductor del documental, van assistir personalment dissabte 7 de novembre a la projecció. Un acte organitzat amb la col.laboració de la Plataforma Salvem el Cabanyal i que va omplir totes les butaques del teatre El Musical.

no-estamos-solos-el-gran-wyoming-teatre-el-musical

L’expectació va ser tan gran que es va decidir projectar No estem sols  una altra vegada a l’endemà diumenge, perquè totes les persones interessades en vore la pel.lícula tingueren l’oportunitat de fer-ho. El documental fa un mapa sobre els moviments de protesta ciutadana que van omplir els carrers i places de tot Espanya després del 15-m. I es va gravar al 2014 en València, Barcelona, Madrid, Sevilla i Gijón. En el cas de València recull testimonis en primera persona del llarg moviment social en contra del pla de l’ajuntament la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez i per la conservació del Cabanyal-Canyamelar.

no-estem-sols-gran-wyoming-teatre-el-musical-2 no-estem-sols-gran-wyoming-teatre-el-musical-1

Pere Joan Ventura i El Gran Wyoming van voler presentar la pel.lícula i van mantindre un col.loqui amb els assistents, amb participació de Salvem El Cabanyal i de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Una xarrada amb el veïnat on va haver intercanvi d’opinions i idees sobre la realitat actual del barri i les accions que necessita per al seu futur immediat. La projeccció de No estem sols s’ha fet amb el sistema de taquilla inversa: és a dir, amb accés gratuït i col.laboracions voluntàries en acabar per col.laborar en el finançament del projecte. Per a l’equip de la pel.lícula, estrenada a la secció oficial del Festival de Cinema de Sant Sebastià, ha sigut una gran satisfacció haver pogut estrenar-la al barri del Cabanyal-Canyamelar.

no-estamos-solos-2-el-gran-wyoming-teatre-el-musical

El projecte naix del seu director, Pere Joan Ventura, qui començà a gravar als carrers els moviments de protesta sorgits després del 15-m i va decidir fer una pel.lícula per retratar el mapa de l’activisme social que omplia els carrers amb reivindicacions i aliances ciutadanes. Una idea reforçada pel treball de l’arquitecta Itziar González Virós, que treballa en la creació de l’Institut Cartogràfic de la Revolta per demostrar que hi ha un xarxa de xarxes fabricada pels ciutadans indignats que han decidit ocupar l’espai públic per protestar i reclamar els seus drets.

no-estamos-solos-3-el-gran-wyoming-teatre-el-musical

El director Pere Joan Ventura va obtindre un premi Goya en 2003 per El efecto Iguazú i té una llarga trajectòria de cinema documental i de compromís social, des dels anys del franquisme. Pere Portabella i El Gran Wyoming són els productors de la pel.lícula. La carrera cinematogràfica de Portabella també està marcada pel compromís polític des dels anys 60 com a realitzador i productor.
El Gran Wyoming s’ha involucrat personalment en el projecte de No estem sols, on ha posat la lletra al tema musical principal del documental, que canta amb el seu grup Los insolventes. De l’experiència de gravar el documental va sorgir el llibre No estamos solos, escrit per Wyoming com una precuela de la pel.lícula i que també ha servit de font de finançament per a este projecte audiovisual.

@
A %d blogueros les gusta esto:
rtp live gacor