«MUCHA MUCHACHA» BALLA AL TEM PER L’EMPODERAMENT, LA LLIBERTAT I LA VEU DE LES DONES

Date : 14 diciembre, 2021

L’espai municipal tanca la seua programació del 2021 amb
una nova mostra de creació, talent i reivindicació femenina

unnamed

Colectivo Mucha Muchacha / Foto: Mario Zamora

Mucha Muchacha és una jove companyia de dansa amb seu a Madrid, formada per cinc dones inquietes i compromeses. El treball de Belén Martí Lluch, Marina de Remedios, Ana Botía, Marta Mármol i Chiara Mordeglia ha perseguit sempre la contemporaneïtat, la investigació i el diàleg entre diferents disciplines, amb la figura femenina com a eix creatiu essencial. El 2016, van iniciar un procés de documentació sobre les dones artistes de la Generació del 27, conegudes com Las Sinsombrero i considerades com a peces clau en l’agitació cultural i la modernització social d’aquella època, abans de ser silenciades pel franquisme després de la Guerra Civil. El que va començar com una recerca teoricopràctica va acabar convertint-se en la seua primera peça de gran format, a la qual van batejar amb el mateix nom de la formació. Finalment, al febrer de 2021, cinc anys després d’aquella primera aproximació a la història d’estes dones, Mucha Muchacha s’estrenava a la sala Conde Duque de Madrid.

El proper dissabte 18 de desembre, a partir de les 19 hores, el Teatre El Musical acollirà la primera representació a València d’este espectacle. Una cita que, en paraules de la regidora d’Acció Cultural Maite Ibáñez, «tancarà l’any de la sala del Cabanyal-Canyamelar reivindicant, una vegada més, el paper de les dones creadores dins l’àmbit escènic». Durant els últims dotze mesos, per l’escenari del TEM han desfilat dramaturgues com Pau Pons, Izaskun Fernández, Begoña Tena, Patricia Pardo, Tanya Beyeler, Maria Guerra o Paula Llorens, referents coreogràfics com Asun Noales o La Coja Dansa, cantants i compositores com Elma Sambeat, Rosario La Tremendita, María del Mar Bonet o Soleá Morente, companyies com Unaovarias o artistes del vers modern com Pía Sommer, Bibiana Collado o Eskarnia. Totes elles són exemples molt representatius de termes com “empoderament, determinació, veu, participació, llibertat i cooperació”, els mateixos que utilitzen les responsables de Mucha Muchacha per definir els pilars principals de l’obra. “Volem parlar de l’ara, del que està passant, de com ens sentim dins d’este temps. Citant Rowlands, la nostra creació se centra en les tres formes d’apoderament: el poder per, el poder amb i el poder des de dins. És una declaració d’intencions al voltant del moviment, la comunitat, la feminitat i el ritu”.

Coincidint amb la seua visita a València, la companyia organitzarà un taller el 17 de desembre (10 hores) en Espai La Granja, en el que compartirà el seu procés de creació i invitarà els participants a ballar la seua particular «Rave Folklòrica».

@
A %d blogueros les gusta esto: