INVESTIGACIÓ I ATREVIMENT ESCÈNIC AL TEM AMB LES PLANTES AL CENTRE

Date : 8 abril, 2022

El TEM es reafirma en la seua aposta per les residències artístiques amb una proposta
que vol reflexionar sobre la nostra relació amb la natura, dins del programa Graners de Creació

unnamed

En els últims anys, el Teatre El Musical ha sigut un dels escenaris clau de Graners de Creació, el projecte de residències de creació d’arts escèniques que ha estat emmarcat al programa de la Generalitat Valenciana Cultura Resident. Seguint amb esta tendència de suport als creadors del nostre territori, la sala del Cabanyal-Canyamelar acollirà els dies 14 i 22 d’abril les representacions del díptic ‘Antes Todo Esto Era Campo’, un dispositiu escènic instal·latiu de David Orrico i Col·lectiu Nerval on les plantes canten i parlen mentre tots, artistes i espectadors, es fan preguntes sobre el significant de existir i la nostra relació amb la natura. Una experiència, en definitiva, per proposar una “reconnexió possible” entre humans i plantes.

La primera entrega, ‘Antes Todo Esto Era Campo Vol. 1 / Concierto de plantas’ (14 d’abril, 19:30 hores, hall del TEM), proposa un espai escènic interactiu on les plantes reaccionen al feedback que ofereixen els performers i activen bona part del discurs dramàtic. Per altra banda, la segona de les representacions, ‘MEME’ (22 d’abril, 20 hores, sala principal del TEM) és, en paraules de David Orrico, “com mirar-se en un espill i no reconèixer cap forma. Una investigació escènica formal que continua explorant les possibilitats de les plantes com a interfícies vives i de dramatúrgies ecologistes en propostes híbrides d’arts vives”.

Per a Juanma Artigot, director artístic del TEM, esta nova proposta sorgida del formiguer artístic de Graners representa “la necessitat de reflexionar i investigar sobre la condició humana i la nostra interacció amb l’entorn natural, un projecte que habitarà l’espai durant diverses setmanes i que reafirma l’aposta que manté el TEM pel suport a la investigació artística i escènica, així com el compromís amb la creació local”.

@
A %d blogueros les gusta esto: