MARTIRIO I RAÚL RODRÍGUEZ REVIUEN AL TEM EL LLEGAT DE CHAVELA VARGAS - Teatre El Musical

MARTIRIO I RAÚL RODRÍGUEZ REVIUEN AL TEM EL LLEGAT DE CHAVELA VARGAS

Date : 6 abril, 2022

Mare i fill, veu i guitarra de l’espectacle, arriben a la sala del Cabanyal-Canyamelar
amb el seu tribut a la gran dama de la cançó llatinoamericana

Martirio

El 2013, la cantant de Huelva Martirio publicava, amb la complicitat del seu fill Raúl Rodríguez a la guitarra, el disc ‘De un mundo raro. Cantes por Chavela’, un homenatge a la llegendària artista Chavela Vargas a través d’alguns dels seus temes clàssics, passats pel filtre incomparable del flamenc. L’àlbum es va convertir amb el temps en un dels tributs més aclamats a la gran abanderada de la cançó mexicana, i també en un dels més coneguts de Martirio en les seues quatre dècades de trajectòria. Amb la seua vigència intacta, ‘De un mundo raro’ torna als escenaris per celebrar el llegat infinit de Chavela, de la mort del qual es compliran deu anys el proper mes d’agost.

El diumenge 10 d’abril, a partir de les 19 hores, la veu de Martirio i la guitarra espanyola de Raúl Rodríguez portaran al Teatre El Musical els temes que integraven el disc, i també d’altres que van formar part de la vida artística de la gran figura llatinoamericana, i que arriben a una nova dimensió musical i poètica des de la base del flamenc. Un concert que és pura emoció i admiració, i on no hi faltaran cançons tan emblemàtiques de La Chamana com “Luz de luna”, “Quisiera amarte menos” o “La llorona”.

Maribel Quiñones Gutiérrez, coneguda mundialment com a Martirio, és una de les artistes més avantguardistes i destacades de la música popular espanyola i sud-americana. El seu fill Raúl, que abans de ‘De un mundo raro’ ja havia col·laborat amb ella en sis treballs més, és un dels guitarristes més prestigiosos de la seua generació, i ha tocat al costat d’artistes tan importants com Enrique Morente, Compay Segundo, Jackson Browne, Miguel Ríos, Raimundo Amador, Jorge Drexler o la pròpia Chavela Vargas. El directe de tots dos té, en les seues paraules, “un to entre culte i popular, però sempre còmplice i heterogeni”, amb un repertori que es mou “del blues al flamenc, del bolero a la ranxera, i de la cobla al swing” . La seua gira ha omplit teatres de tota Espanya i Amèrica Llatina, on van aconseguir un gran èxit a països com Argentina, Xile, Colòmbia, Mèxic, Cuba o Equador.

@
A %d blogueros les gusta esto:
situs slot gacor