Els projectes col·lectius, les propostes internacionals i el protagonisme de la dona creadora centren la segona part de la temporada del TEM

Date : 25 enero, 2019

La dona creadora, els projectes col·lectius de participació amb els diferents col·lectius del barri del Cabanyal-Canyamelar i les propostes internacionals tornen a ser els tres eixos entorn dels quals gira la programació del TEM per a la segona part de la temporada 2018-19.

Les propostes teatrals arrancaran el cap de setmana del 9 i 10 de febrer amb La Zaranda que torna a trepitjar les taules del TEM amb el seu nou treball “El desguace de las musas” que compta amb la participació de l’actor Gabino Diego. La proposta escènica “Una història universal” realitzarà, el pròxim 23 i 24 de febrer, un recorregut audiovisual per alguns dels esdeveniments que constitueixen el desenvolupament de la humanitat. Una singular classe d’història en la qual David Espinosa utilitza la manipulació d’objectes l’acció coreogràfica i la projecció d’ombres per a il·lustrar de forma clara i escènica el conjunt de fets i processos que s’han desenvolupat entorn de l’ésser humà, des de la seua aparició fins a l’actualitat, el seu horror i la seua grandesa. El 30 de març la producció de Sixto Paz i El Terrat “Les coses excepcionals” portarà a l’escenari del Musical a Pau Roca per a interpretar un text de Duncan Macmillan representat durant 16 setmanes seguides en Barrow Street Theatre de Nova York.

????????????????????????????????????

Una altra de les propostes teatrals del Teatre El Musical per a aquesta segona part de la temporada és “Jauría”, una producció de Teatro Kamikaze dirigida per Miguel del Arco que s’estrenarà a Madrid i que el 25 de maig arribarà al TEM. L’obra està escrita a partir de les transcripcions del judici realitzat a la «Manada», construït amb fragments de les declaracions d’acusats i denunciant publicades en diversos mitjans de comunicació.

Projectes col·lectius i festivals d’arts escèniques

El divendres 8 de febrer el Teatre El Musical acollirà la festa de presentació de FETESA, un festival internacional de teatre escolar que es desenvolupa tant a València com en els campaments sahrauís i que enguany compleix la seua sisena edició. En aquesta ocasió l’esdeveniment compta amb la col·laboració de Societat Musical Unió de Pescadors, Alumnes Universitat València, Granada i Alcalá de Henares i el CEIP Serradora.

Un altre dels projectes col·lectius fruit de la col·laboració entre les associacions professionals de dansa, circ, escriptors teatrals i comitè escèniques, que tindrà lloc el pròxim 22 de març és “esFERa” la I Fira d’associacions d’arts escèniques valencianes que pretenen mostrar qui són i el treball que desenvolupen mitjançant un programa de trobades entre professionals, espectacles, tallers i activitats participatives on el teatre, el circ i la dansa valencians es fondran amb la ciutadania.

Després de l’èxit de les dos convocatòries anteriors, el 27 d’abril al matí el Musical tornarà a celebrar el Dia Internacional de la Dansa amb una acció comunitària i participativa que recorrerà els carrers del Cabanyal-Canyamelar. Un projecte que tornarà a involucrar als diferents col·lectius culturals i socials del barri, així com als conservatoris i escoles de dansa de la ciutat.

DÍA INTERNACIONAL DE LA DANZA

El primer cap de setmana de maig se celebrarà la segona edició del Festival Titelles Al Cabanyal que va nàixer la temporada passada gràcies a la col·laboració dels dos teatres del barri el Teatre La Estrella  i el Teatre El Musical. En total seran tres dies d’actuacions, un més que l’any passat, de les millors companyies de teatre de marionetes d’Espanya i d’Europa. A més, hi haurà funcions per a escolars implicant els centres educatius del Marítim, cercaviles, espectacles en les places de tots dos teatres i l’estrena de la nova proposta de l’artista Dani Miquel al costat del Teatre La Estrella.

No faltarà a la seua cita amb la programació del TEM el Festival Cabanyal Íntim que per quart any consecutiu oferirà en el Musical part de la seua programació. En concret el 10 i 11 de maig estrenaran el projecte teatral “KAPØWSKI” del col·lectiu Miss Panamà fruit del programa de residències de Graners de Creació i tornarà a acollir “Territori Performance” una experiència per als amants de l’experimentació escènica i la performance. Finalment, també s’estrenarà la proposta “Exercicis per la llibertat” resultat del laboratori de teatre dirigit per Isabel Caballero i Anna Albaladejo en col·laboració amb altres creadores com Sandra Gómez, Maribel Baiona i María José Peris en el marc dels tallers del FormaTEM.

El TEM acollirà també el primer cap de setmana de juny “Ruge Rosario”, un projecte cultural i artístic creat per dones vinculades a la cultural i al barri del Cabanyal-Canyamelar, amb l’objectiu de crear xarxes entre la comunitat, apostant per la tradició i la contemporaneïtat en el barri des de les propostes artístiques diverses i excèntriques amb una programació musical, poètica, teatral, gastronòmica i formativa.

La música i la dansa més internacional protagonistes

La dansa tornarà a ser protagonista en El Musical també en la seua nova programació. El 16 de febrer la coreògrafa Marta Torrents oferirà el seu últim treball “Brut”, una al·legoria de l’ésser humà. Un viatge físic a través de les emocions a mig camí entre el teatre i la dansa, i més enllà de la paraula. Només dos setmanes després, el 2 i 3 de març, el coreògraf Premi Nacional de Dansa Marcos Morau presentarà en el TEM el seu nou treballe “Pasionaria”, una peça en la qual el valencià reflexiona entorn de la idea de progrés que s’està imposant i el viatge cap al món artificial al qual som espentats.

L’oferta de dansa en el TEM es completarà amb la companyia de la coreògrafa coreana Eun-Me Ahn que posarà el fermall final a aquesta quarta temporada, el 14 de juny, amb la peça “Let me change your name”, un treball que convida a qüestionar la identitat i el lloc dels individus en les nostres societats modernes jugant amb la repetició i els contrastos. A més, en col·laboració amb el Festival Dansa València, Kukai Dantza i Sharon Fridman presentaran “Erritu”, un viatge vital que travessa, mitjançant ritus de pas individuals i col·lectius, els diferents estats de la vida en relació amb la naturalesa i amb la comunitat.

Teatre El Musical Valencia

Quant a les propostes musicals, el mes de febrer arrancarà amb el doble concert de Los Hermanos Cubero i el grup valencià Els Jóvens, triomfadors en l’última gala dels premis Carles Santos de la Música Valenciana en la qual es van portar els guardons de millor artista revelació, millor cançó (“Anís Tenis”) i millor disc. El 9 de març el Musical acollirà “La voz humana” una òpera de Francis Poulenc & Jean Cocteau, dirigida per la directora d’escena Marta Eguilior i interpretada per la soprano Paula Mendoza, arriba a l’escenari del TEM com una de les revelacions de la temporada. A l’abril tindrà lloc el concert del cantautor francés Dominque A que presentarà a València el seu últim disc “La Fragilité”, el segon dels dos treballs que el músic va produir durant 2018 per a celebrar el seu 50 aniversari. La proposta musical del TEM es completarà el 9 de juny amb el concert de les germanes Katia i Marielle Labèque, que han tocat amb les orquestres més prestigioses del món, com la Berliner Philharmoniker, Bayerischen Rundfunks, les simfòniques de Chicago, Londres, Cleveland Orchestra, Gewandhausorchester Leipzig, les filharmòniques de Londres, Los Angeles, Staatskapelle Dresden, Royal Concertgebouw Amsterdam i Wiener Philharmoniker. Considerades com el millor duo de piano del circuit internacional.

@
A %d blogueros les gusta esto: