“L’humor deu servir per a cabrejar-nos més i acumular força per a seguir lluitant”

Date : 14 marzo, 2017

Simona Levi és activista de 15MPaRato, acusació particular en diverses de les causes judicials contra els dirigents de Bankia, i directora de l’obra “Hazte Banquero” escrita a partir dels més de 8.000 correus electrònics que es van escriure durant 8 anys gran part dels acusats en el cas de les Targetes Black. Aprofitant el seu pas pel TEM i durant la prova d’il·luminació el dia d’abans de la representació parlem amb ella.

Què va a veure i escoltar l’espectador de Hazte Banquero?

L’espectador va a escoltar les pròpies paraules que s’han escrit entre els acusats per la trama de les Targetes Black entre l’any 2001 i 2009 llocs en diàlegs entre actors dalt d’un escenari. Es tracta d’una comèdia d’humor negre, creiem que no pot faltar diversió en l’obra de teatre, és important que l’humor servisca per a cabrejar-nos més i acumular força per a seguir lluitant.

Aleshores, amb quina sensació es marxa la gent del teatre després de veure l’obra?

Pel que a gent em diu, es marxa amb una sensació d’haver passat una bona estona però també amb la sensació de cabreig per veure com s’ha tramat una crisi que ha costat tants diners públics solucionar.

Simona 3

Quan veus que darrere dels milers de correus electrònics als quals tens accés hi ha una obra de teatre?

En el primer moment. Tingues en compte que els correus electrònics són converses, són diàlegs, llegint-los m’imaginava als personatges parlant per açò va ser fàcil adaptar-ho. El complicat va ser resumir el volum tan gran d’informació, són més de 8.000 correus els que teníem en les nostres mans.

En eixos més de vuit mil de mails que has hagut d’analitzar què és el que més t’ha sorprès?

De les despeses amb les targetes el que més em va cridar l’atenció és el preu d’algunes botelles de vi adquirides amb les targetes que costaven més de 700 euros. Ja pot estar bé el vi i de les converses es desprèn que després de la primera botella anava la segona perquè clar no es pot canviar d’un vi a un altre durant el sopar (somriu).

Porteu un any amb l’obra que vau iniciar gràcies a una campanya de crowfunding què tal està anant?

La campanya va anar molt bé complim els nostres objectius però és molt car portar a tanta gent com portem per tota Espanya per a representar la funció. Anem a seguir amb les ciutats que tenim ja tancades i pararem.

Quin és el següent projecte?

Estem negociant per a convertir Hazte Banquero en pel·lícula. L’objectiu és que tothom, siga pel  canal que siga, teatre o cinema, s’assabente del que ha passat en aquest cas.

Simona 2

Arribeu al TEM sol dues setmanes després que es facen públiques les sentències del cas de les Targetes Black en les quals sou acusació particular Estàs satisfeta amb el resultat?

Sí, s’han complit el calendari que teníem previst. Calcularem que en 2017 tindríem la primera sentència i fins i tot s’ha avançat perquè l’esperàvem per a juny. En sol 21 dies s’ha elaborat una sentència amb més de 200 folis, han hagut de treballar fins a les nits.

La sentència em sembla bé, són pràcticament les penes màximes que es podien posar. En qualsevol cas cal seguir vigilant perquè ells treballaven per reduir les condemnes. A més, hi ha possibilitat d’absolució perquè hi ha un delicte que no se’ls ha aplicat que és el d’administració deslleial que afegeix l’element d’intencionalitat que és el que nosaltres defensem, que va haver-hi un disseny intencionat que ha costat a l’Estat 147.000 milions d’euros en forma de rescat a Bankia, no és una colla de iaios sabudets que roben, és un disseny criminal intencionat.

 

 

@
A %d blogueros les gusta esto: