LES TITELLES TENEN ÀNIMA AL CABANYAL

Date : 9 junio, 2021

Este cap de setmana, el TEM i La Estrella celebren la IV edició de Festival de Titelles amb una destacada presència de companyies valencianes

Cía. Teatro La Estrella

Cía. Teatro La Estrella

 

Al juliol de 2020, el Festival de Titelles del Cabanyal va ser l’encarregat de reprendre l’activitat del TEM després dels mesos de confinament. Un any més tard, l’emblemàtic certamen torna a l’espai municipal com una de les cites finals d’una temporada que, després de sis mesos de programació ininterrompuda, s’ha erigit en focus de resistència cultural davant de la pandèmia. Fruit de la col·laboració entre El Musical i el Teatre La Estrella, la quarta entrega del Festival de Titelles (12 i 13 de juny) comptarà novament amb algunes de les millors companyies de la Comunitat Valenciana, a més de formacions de referència del panorama nacional i internacional.

Una vegada més, les dues sales situades al districte mariner de València s’encarregaran d’acollir els diferents espectacles, que en el cas concret del TEM inclourà diferents emplaçaments del teatre. Sense anar més lluny, el dissabte 12 (17 hores) la companyia portuguesa Marionetas da Feira representarà al hall Don Roberto, un homenatge a la tradició escènica del país veí i a un tipus de representació quasi extinta en l’actualitat. També al hall, el diumenge 13 a les 12 hores, la companyia La Estrella presentarà una de les seues creacions més recents, Les Magnificus, protagonitzada per la família de titellaires més antiga de la història, els membres de la qual porten dos mil anys recorrent el món amb el seu teatre de titelles. Finalment, la sala principal posarà en escena Recuerda (diumenge 13, 20 hores), el nou muntatge de la companyia madrilenya La Tartana que indaga en el els records del titellaire Juan Muñoz, creador de l’espectador junt amb Inés Maroto.

Per la seua banda, el Teatre La Estrella serà l’escenari de la inauguració del festival el dia 12 a les 12:30, per, tot seguit, donar pas a la primera representació del certamen en este 2021, Circo, a càrrec també dels portuguesos Marionetas da Feira. Este mateix dia, a les 19 hores, la sala acollirà la visió del Quijote signada per un altre dels grans referents valencians dins del món de les titelles, Bambalina Teatre, mentre que diumenge (en sessió doble a les 17 i 18 hores) serà la companyia Tries Titelles l’encarregada de traslladar el clàssic Viatge a la lluna, de Georges Méliès, al particular univers d’estos ninots amb ànima.

COMPRAR ENTRADES

@
A %d blogueros les gusta esto: