EL TEM REIVINDICA L'ESPERIT INFANTIL I LA GRANDESA DE "LAS PEQUEÑAS COSAS" - Teatre El MusicalTeatre El Musical

EL TEM REIVINDICA L’ESPERIT INFANTIL I LA GRANDESA DE «LAS PEQUEÑAS COSAS»

Date : 3 noviembre, 2021

La Mecànica arriba a la sala municipal amb un espectacle divertit, reflexiu
i inclusiu, on els més menuts participen del procés de creació

V-LasPequenasCosas_2_©-Luca-Rocchi-scaled

Foto: Luca Rocchi

Per què arriba un moment en què, sense raó aparent més enllà del pas del temps, els adults deixem de jugar? Per què ens encabotem a veure les coses a través de l’experiència (o suposada experiència), i no des de la innocència infantil? Per a la companyia mallorquina La Mecànica, concebre un espectacle “des d’una perspectiva a l’alçada dels genolls, el punt de vista dels xiquets” era un desafiament que requeria deixar fer al Peter Pan que tots portem a dins. Així va sorgir Las pequeñas cosas, una proposta per a tota la família estrenada a principis de 2021 al Teatre Principal de Palma, i que el proper 7 de novembre (18 hores) arribarà per primera vegada a la Comunitat Valenciana per convertir el TEM en una espècie de “País de Nunca Jamás” cabanyaler.

A partir de la dramatúrgia i la direcció de Pau Bachero, quatre intèrprets adults pugen a l’escenari per, a través dels objectes-titelles, la dansa, el teatre físic i la música, desmitificar l’absurda lluita dels majors per ser bons models per als seus menuts i confrontar esta “posse” amb la meravellosa ingenuïtat de la infància. Al seu periple, comptaran amb la complicitat dels joves espectadors, a qui se’ls ofereix l’oportunitat de formar part de l’espectacle, assajant amb la companyia, aportant idees i apareixent de manera inesperada durant la funció. En el cas del TEM, els xiquets i xiquetes del barri hi podran participar gràcies a la col·laboració amb l’associació Brufol i el col·legi Santiago Apòstol.

Este vendaval de creativitat infantil a escena dóna peu a un muntatge divertit, descarat i enèrgic, capaç d’oferir un diàleg entre generacions i extreure’n diferents lectures del seu plantejament. “La participació dels més menuts és un dels punts més mimats del projecte, és allò que li dóna sentit. Esta experiència vivencial entre companyia, teatre i comunitat ens aporta una font inesgotable d’inspiració i desenvolupament col·lectiu”, assenyalen els seus responsables, per a qui la realització d’un espectacle plenament inclusiu va ser sempre un objectiu innegociable. “Volem que siga una experiència accessible a tota la infància, sense discriminació per classe, sexe, raça, religió o diversitat funcional, ja siga intel·lectual, motora o sensorial”.

@
A %d blogueros les gusta esto:
slot deposit qris