Laboratorio de Voz experimental con Ute Wassermann - Teatre El Musical

Laboratori de veu amb Ute Wassermann

En aquest taller basat en exercicis lúdics de respiració, ressonància i articulació, els participants experimenten la seua veu com un instrument de so versàtil, extrem i emocionant. Ells i desenvolupen el seu propi catàleg d’expressions vocals inusuals i experimentals. Descobrim personatges de veu individuals tocant i tocant amb diversos conceptes d’improvisació en l’espai.

A més, els participants experimentaran diversos mètodes de com desenvolupar i presentar peces vocals de sol a corals.

  • Escalfaments per a veus usant ressonància i exercicis de respiració
  • Descobriment i desenvolupament de caràcters de veu individuals
  • Diverses formes de desenvolupar peces usant conceptes i improvisació lliure
  • Actuacions des de sol fins a coral
  • Improvisació amb textos: Quan el text es converteix en so i so en text?

El taller està obert a cantants, músics, actors i a tots aquells que tinguen un interès especial en la «veu».

Ute Wassermann Artista de la veu, compositora, improvisadora, és coneguda pel seu llenguatge sonor extraordinari, de moltes veus i extrem, que ha incorporat a la música experimental / contemporània de diverses maneres. El llenguatge vocal únic de Ute porta la veu més enllà de si mateixa. El seu cant sembla estar desconnectat de la veu humana creant un món sonor d’ocells, màquines, electrònica. A més, utilitza mètodes per a estendre la veu, inclosos xiulades d’ocells, xiulets del paladar, objectes d’altaveus, ressonadors, enregistraments de camp i llums (veus Xtensiones amb l’artista lleuger Michael Vorfeld) Ute Wassermann es dedica a les àrees de composició i improvisació, música i art de performance. Va estudiar arts visuals (instal·lació de so, performance) en l’Acadèmia de Belles arts d’Hamburg amb Henning Christiansen i Allan Kaprow entre uns altres, i posteriorment en arts visuals, música i cant en la Universitat de Califòrnia en Sant Diego. Nombroses actuacions com a solista vocal en festivals, galeries i clubs de tota Europa, Austràlia, Mèxic, Brasil, Àsia i EEUU. Ella és membre de bandes com speak easy (amb Phil Minton, Thomas Lehn, Martin Blume), MUT (Thomas Rohrer, Michael Vorfeld), Les Femmes Savantes (Sabine Ercklentz, Andrea Neumann, Ana María Rodríguez), tweets de ràdio (amb Birgit Ulher) i actua amb músics com John Russel, Raeu Yassin, Mazen Kerbaj, Michael Thieke, Andrea Parkins, Joke Lanz, Lotte Anker, Isabelle Duthoit, Jaap Blonk. Com a intèrpret de música contemporània, ha estrenat nombrosos treballs compostos especialment per a la seua veu, per exemple, per Richard Barrett, Chaya Czernowin, Henning Christiansen, Hans-oachim Hespos, Michael Maierhof, Michael Finnissy, Ana María Rodríguez, Simon Steen-Anderesen. , Cathy van Eck amb ASKO Ensemble, Elision, l’Orquestra de cambra de Munich, KNM Berlin, Basel Sinfonietta i uns altres. Ha participat en nombroses produccions de teatre de música per p.i. Matthias Kaul, Salvatore Sciarrino, Gerhard Stäbler. Ute ha estat ensenyant tallers i projectes de cor durant els últims 20 anys en festivals internacionals, universitats i  teatres. Ha rebut diverses beques, com una residència en la Fundació Civitella Ranieri en 2015 i el Stipend per a New Music  i Soundart Berlin en 2017.

Del 29 de gener al 2 de febrer de 10h a 14h en el Teatre El Musical.

Per a inscriure’s emplenar el full d’inscripció que podeu descarregar al final del text i enviar-ho a info@teatreelmusical.es

Punxa ací per descarregar el full d’inscripció

 

@
slot deposit qris