La gran festa de reobertura del TEM

Date : 7 noviembre, 2015

La resposta del veïnat ha sigut espectacular i ha convertit la festa de reobertura del Teatre El Musical en un èxit popular en què els poblats marítims de València s’han implicat. Centenars de persones han acompanyat el recorregut de Percufoc, l’espectacle de carrer de Baraka Circ, des del mercat del Grao fins la plaça del Rosari. Ha sigut una manera festiva, amb música, foc i malabars, de cridar tot el món a acostar-se al teatre El Musical per viure en directe l’inici d’esta nova etapa.

percufoc-gala-inaugural-teatre-el-musical

L’alcalde Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Acció Cultural, María Oliver, ha sigut l’encarregat de reobrir de manera simbòlica la gran porta del teatre El Musical per a que torne a ser un espai de cultura obert a la ciutadania de València i en especial, al Cabanyal – Canyamelar.

gala-inaugural-teatre-el-musical-5

La gala inaugural ha tornat a omplir el teatre de gom a gom, com volem que a partir d’ara estiga moltes nits. L’aforament s’ha quedat xicotet per donar cabuda tanta gent que va voler assistir a la celebració. Autoritats polítiques, representants del sector teatral i cultural valencià, associacions del barri i veïns i veïnes van omplir les butaques en una nit de teatre, música i dansa.

gala-inaugural-teatre-el-musical-6

 

Vicente Arlandis, amb molt d’humor, ha sigut el presentador d’una gal.la a la que la banda Gener ha posat banda sonora en valencià a la nit, demostrant la potència i personalitat del cantant Carles Chiner i la solvència del grup en directe. La Coja Dansa, Lupa Teatre i Begoña Tena amb un text d’ella i Xavier Puchades han interpretat fragments de les seues obres en un espectacle cent per cent valencià que també s’ha pogut seguir en directe a través d’una pantalla gegant a la plaça del Rosari.

gala-inaugural-teatre-el-musical-7

Esta gala ha sigut un reconeixement també a les associacions que han lluitat en els últims anys per preservar el model de vida del barri i el seu patrimoni social i cultural. La regidora María Oliver i l’alcalde Joan Ribó han defensat la importància del Teatre El Musical com a centre cultural per al barri i dinamitzador de la seua vida social, com a símbol de regeneració.

gala-inaugural-teatre-el-musical-8

Emilio Martínez, de Salvem el Cabanyal, ha parlat en nom de la plataforma i de les altres entitats: l’Associació de Veïnes i Veïns Cabanyal-Canyamelar, l’Associació de Venedors del Mercat del Cabanyal i l’Associació de Comerciants, Industrials i Professionals del Marítim (ACIPMAR). Martínez ha reivindicat per al Cabanyal-Canyamelar una acció política urgent i decidida, de fets concrets que facen possible la millora de la qualitat de vida del Cabanyal-Canyamelar.

Després de la gala, bona part del protagonisme l’ha tingut el nostre photocall, que a partir d’ara continua al vestíbul del teatre amb un lema que hem fet nostre: Cabanyal per a tot el món.

gala-inaugural-teatre-el-musical-9

 

@
A %d blogueros les gusta esto: