La cultura es desborda en tots els racons del TEM

Date : 26 diciembre, 2019

Qualsevol dissabte, la cultura creix als diferents espais del Teatre El Musical.

El centre cultural gestionat per l’Ajuntament de València no és només un lloc d’exhibició. També n’és de creació, cedint sales per a ficar en peu espectacles amb el programa de residències creatives impulsat des del servei d’Acció Cultural. I una de les branques d’activitat del TEM més intensa, encara que no tan visible, és la part educativa que es desenvolupa a través del programa FormaTEM.

A la sala polivalent cada dissabte ens podem trobar amb el taller de teatre que imparteixen Anna Albadalejo i Isabel Caballero. S’adreça a veïns i veïnes del barri, però també de tota la ciutat. I col·labora amb Cabanyal Íntim per al muntatge final del curs, que es mostra dins de la programació del festival en juny.

Els alumnes del curs de capoeira assajen també els caps de setmana, omplint de ritme, coordinació i flexibilitat el centre. L’associació sense ànim de lucre APECCV (Arte Pro Entendimiento Cultural Circo Valenciano) és la responsable d’estos tallers on es barrejen alumnes a partir de 8 anys. A més, ofereixen cursos de circ per a xiquets.

Al llarg de tota la temporada, les propostes de ‘Diàleg Obert’ va oferint tallers d’especialització en diverses branques de l’expressió i creativitat. Un exemple és ‘Composició en temps real’, un curs impartit pel prestigiós músic alemany Axel Dörner, on els alumnes han treballat la improvisació.

Els dissabtes conflueixen diverses propostes, però durant la setmana FormaTEM està actiu, amb activitats dins i fora del centre, portant la cultura al ciutadà i als artistes que volen aprofundir els seus coneixements.

En gener s’incorporen nous tallers i cursos, com els de ‘Professionalització de titelles i marionetes’ impartit per Teatro La Estrella, o el ‘Laboratori d’afinació per a creadors coreogràfics’ que dirigeix Laura Kumin.

Una manera de completar la funció com a centre municipal d’El Musical, un teatre públic i per al públic, lloc d’exhibició per a diferents disciplines, com ara la dansa, la música o el teatre, però també espai de creació i d’aprenentatge en els camins de la investigació artística.

+INFO http://www.teatreelmusical.es/formatem-201920/

@
A %d blogueros les gusta esto: