LA CULTURA DE BARRI TORNA A RUGIR AL TEM

Date : 12 junio, 2021

La sala del Cabanyal-Canyamelar, que acollirà l’obra ‘Abuela, ¿tú tienes sexo?’, serà novament el punt principal de la celebració artística Ruge Rosario

abuelatutienessexo-caixafosca-24-1320x880

 

Ruge Rosario va sorgir en 2019 com un projecte cultural al voltant de diferents propostes artístiques del Cabanyal-Canyamelar, un espai d’expressió col·laborativa des del qual desenvolupar una programació diversa i excèntrica, promoguda per les dones de la cultura del barri. El 2020 la pandèmia va silenciar una cita que, ara sí, torna per rugir més alt que mai. Del 18 al 20 de juny, l’esperada segona edició tornarà a articular una infinitat de propostes al voltant de la Plaça del Rosari, epicentre de la vida cultural cabanyalera. Tres dies d’intensa activitat que inclouran altres enclavaments propers i oferiran espectacles de dansa, música o performance, sense oblidar la ruta verda a càrrec de Cabanyal Horta o extravagàncies tan meravelloses com el concurs de balcons i aparadors o un tapeo dedicat a les croquetes.

En una manifestació així no podia faltar, és clar, el teatre que se situa en la Plaça del Rosari des de 1929. El Musical acollirà el diumenge 20, a partir de les 18:30 hores, la representació d’Abuela, ¿tú tienes sexo?, una obra en la qual la jove companyia Unaovarias proposa parlar sense pudor sobre la sexualitat de les dones majors de seixanta anys, generalment invisibilitzades, per aprendre d’elles i reivindicar-les. La proposta aborda el plaer sexual des de l’humor i la ironia, utilitzant la dansa i el teatre físic i textual. “Esta peça naix del pudor a preguntar “Mamà, tu et masturbes?” o “Iaia, tu tens sexe?”, expliquen les seues responsables. “Les relacions sentimentals, sexuals i familiars s’estan redefinint, i ja és hora de posar-les damunt la taula”.

El divendres, tercera edició Fira esFERa

Abans, el divendres 18 de juny, l’espai municipal serà novament la seu de la III Fira esFERa, un projecte comú a càrrec de les diferents associacions valencianes d’arts escèniques (APCCV, APDCV, AVED, AVEET, Comitè Escèniques) per posar l’accent en els valors del teatre, el circ i la dansa, apropar-los a la ciutadania i programar un seguit d’activitats lúdiques i participatives totalment gratuïtes. Destinada principalment als professionals del sector, d’una banda, i als habitants del Cabanyal, de l’altra, la trobada persegueix, en paraules dels seus organitzadors, “aprofundir en el valor cultural de les arts escèniques aprofitant este espai de mostra”.

 

@
A %d blogueros les gusta esto: