Tallers Forma-TEM gener-juny 2017
El Teatre El Musical té l’honor d’anunciar la seua nova programació de tallers Forma-TEM. En ells aneu a poder trobar tallers de circ per a xiquets amb diferents categories com a iniciació, condicionament físic, acrobàcies i capoeira. Per a enguany es manté el taller de teatre que serà a càrrec de la prestigiosa companyia “El pont flotant”. La programació en l’apartat de dansa compta amb dos classes magistrals de dos Premis Nacionals de Dansa com Rocío Molina i Marcos Morau els dies 3 de març i 8 d’abril respectivament.
Finalment, s’ha programat quatre tallers de performance. El primer dedicat al SoundPainting amb Walter Thompson del 31 de gener al 5 de febrer, de performance amb Seiji Shimoda del 28 de març al 02 d’abril, de música experimental contemporània amb Josep-Maria Balanyà del 25 al 30 d’abril i d’Art d’Acció amb Alastair Maclennan del 30 de maig al 4 de juny. Tots els tallers de performance tindran horari matinal de 10h a 14h. i comptaran amb una work in progress els diumenges al matí en el hall del TEM. L’entrada per a aquesta sessió serà lliure fins a completar aforament.
Per a més informació de preus i matrícules podeu escriure a info@teatreelmusical.es o cridar al 962 085 691 de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Per a realitzar la inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail o presenta-ho en el teatre amb l’horari anterior.
Punxa ací per a descarregar el formulari
Per a consultar la programació completa punxa ací.
Masterclass de dansa
Masterclass Rocío Molina
Rocío Molina, Premi Nacional de Dansa, oferirà una masterclass per a professionals majors d´edat el 3 de març a les 17h en el TEM. Descarrega l’imprès d’inscripció ací: https://goo.gl/Zoxrsv Envia-ho abans del 24 de febrer a teatre@teatreelmusical.es junt amb el teu currículum

Masterclass de Marcos Morau
Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa, oferirà una masterclass per a professionals majors d´edat el 8 de abril a les 11h en el TEM. Descarrega l’imprès d’inscripció ací: https://goo.gl/Zoxrsv Envia-ho abans del 1 d´abril a teatre@teatreelmusical.es junt amb el teu currículum
Workshops de Performance amb Diàleg Obert

Taller de performance amb Alastair MacLennan
Alastair MacLennan (nascut en 1943 en Blair Atholl, Escòcia) és un dels principals autors d’art viu de Gran Bretanya. Va estudiar en el Duncan de Jordanstone Col·legi d’Art i Disseny de la Universitat de Dundee i va realitzar el Master en Fine Arts de l’Institut d’Art de Chicago.
Resideix a Belfast des del 1975. Va ser membre fundador del Belfast’s Art and Research Exchange i forma part del mític col·lectiu de performance –Black Market International (BMI). Actualment és Professor de la Universitat de belles arts a Ulster, Belfast i figura com a membre honorari del Dartington College of Arts de Devon i de la National Review of Live Art de Glasgow.
La pràctica performàtica i la manera de fer de MacLennan es caracteritza per ser predominantment duradora, (a la qual se li encunya el terme de “Long performance”), durant els anys 1970 i 1980 va realitzar accions a Gran Bretanya i Amèrica amb una durada de fins a 144 hores. La seua obra examina qüestions polítiques, socials, religioses, ètiques i estètiques.
Taller de performance.
Dirigit a: performers i professionals de la pràctica escènica contemporània
Data: Del 30/05 al 04/06 (5 dies de formació + Actuació Work in Progress en finalitzar el taller).
Horari: de 10:00 a 14:00 h.
Preu: 70 euros
Inscripció: Per a realitzar la inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre amb l’horari de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure al mateix mail o cridar al 962 085 691.

Taller d´improvisació i experimentació sonora amb Josep-Maria Balanyà
Aquest taller consisteix a iniciar un grup de músics i altres disciplines en el món de la creació individual i col·lectiva en temps real, de la improvisació dirigida i de l’experimentació.
El taller presenta una part teòrica i una pràctica amb assaigs i concert final. Els participants, que han de tocar un instrument acústic o electrònic, utilitzar la veu (cantants, actors), i eventualment dansa i potser també imatge, aprenen a reaccionar a una sèrie de codis de direcció de grup. Mitjançant aquests codis, Balanyà indica els sons i les accions a produir i els organitza en temps real.
Durant els assaigs, el director estableix un diàleg amb els participants: transmetent les seves pròpies idees musicals, els hi ofereix l’oportunitat d’esprémer lliurement la seua creativitat. D’aquí ve el caràcter interactiu del taller.
Durant la performance de clausura, els participants presenten el resultat del seu treball, esdevenint així actors i subjectes de l’experiència artística viscuda durant el curs. L’obra executada segueix des de l’inici un curs variable, engendrat per la interacció en temps real entre el director i els participants.
Biografia de Josep-Maria Balanyà
Nascut a Barcelona, Josep-Maria Balanyà és un pianista, improvisador, compositor, director d’orquestres d’improvisació i artista sonor reconegut internacionalment. Ha estudiat a Barcelona i s’ha graduat a Suïssa (Swiss Jazz School i Hochschule für Musik und Theater de Berna). S’ha especialitzat en la improvisació i en la nova música contemporània i experimental. Entre les seves 140 obres hi han projectes multimèdia per a piano, veu, electrònica, vídeo, dansa Butoh, escultures i instal·lacions sonores. Freqüenta festivals i programes de ràdio a molts països d’Europa i Amèrica. Entre els seus vint discos destaquen Un peu à gauche, svp (2007), Elements Of Development (1995), 77 TrierWest (2012) i Don’t Mind (2015), aclamats per la premsa europea. Ha treballat amb músics de primera línia, com Borah Bergman, Claudio Pontiggia, Hans Koch, Joachim Kühn, Michiel Borstlap, Walter Quintus, Ksenija Lukic, Das Neue Ensemble Hannover, Américo Rodrigues, Franz Hautzinger i Carlos Zingaro. Ha obtingut diverses beques de creació a Alemanya i a Suïssa. Resideix a Brussel·les i a Barcelona.
Data: Del 25 al 30/04 (6 dies de formació, inclosa una performance in progress el darrer dia).
Horari: de 10:00 a 14:00 h.
Preu: 70 euros
Inscripció: Per a realitzar la inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre amb l’horari de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure al mateix mail o cridar al 962 085 691.
Taller de performance amb Seiji Shimoda
Nascut en 1953 en Nagano, Japó, Shimoda s’inicia en la performance i el teatre experimental i a partir 1970 es converteix en el referent més important de l’art d’acció a Àsia. Ha participat en més de 100 festivals internacionals de més de trenta països d’Amèrica, Europa, Àsia i Oceania i és coordinador de tres trobades anuals sobre art d’acció, el seu treball se centra en l’intercanvi i interrelació de performers de diferents països asiàtics com Filipines, Tailàndia, Vietnam, Corea i Xina.
En l’actualitat és director de NIPAF (Nippon International Performance Art Festival). Ha presentat a més de 300 artistes de tot el món en diverses ciutats de Japó i l’any 2000 es va convertir en el primer artista d’Àsia guardonat amb el premi – New York Danse and Performance Awards Bessie (New York Danse And Performance). És professor de performance en dues universitats de Tòquio (Musashino Art University Camp i Keio University) i també és membre permanent del jurat de Performance art in China en el Museu d’Art de Macau des de 2004.
Taller d’especialització en les pràctiques de l’art d’acció.
Dirigit a: performers i professionals de la pràctica escènica contemporània
Data: Del 28/03 al 02/04 (5 dies de formació + Actuació Work in Progress en finalitzar el taller).
Horari: de 10:00 a 14:00 h.
Preu: 70 euros
Inscripció: Per a realitzar la inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre amb l’horari de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure al mateix mail o cridar al 962 085 691.
Tallers de nou circ
Tallers de nou circ impartit per Apec Mundo Baraka Nuevo Circo Cabanyal
El Circ és part de la cultura humana, particularment de la cultura artística-corporal. L’expressió artística és una de les formes d’expressió més completa doncs està basada en un concepte essencial. Popularment, el concepte d’art ha sigut directament lligat a un univers ric i variat percebut com a llunyà del quotidià. Com un món apart on l’accés és limitat i restringit a un pocs escollits. Des de fa alguns anys, l’art està tenint un nou rol, més centrat en el procés artístic que en la idea d’obra acabada. La realitat ens diu que l’art té, en primer lloc, una capacitat transformadora de la persona i de la comunitat.
Taller d’Iniciació per a xiquets de 4 a 8 anys
El Joc es considera l’eix en el qual gira l’acció artística infantil, i és indubtable que és la forma més interessant d’expressió en el xiquet, ja que a través d’ell, allibera les seues tensions, es projecta, observa, es coneix i va coneixent el seu entorn. Així, el joc, en els seus més variades formes serà l’instrument bàsic de les sessions: Jocs motors, dramàtics, simbòlics, d’expressió… que ens permetran desenvolupar l’expressió i comunicació individual i grupal.
Es tracta que interactuen i descobrisquen eines i tècniques per a ocupar de forma creativa el temps lliure, practicant exercicis i dinàmiques en relació a les diferents disciplines artístiques, de manera que se senten actius i participatius en un projecte comú.
Dates: del 31 de gener al 27 de juny / dimarts de 17.45h a 19.15h
Nombre de places: Màxim 10 persones. Mínim de 5 per a formar grup. S’establirà una llista d’espera amb ordre de pre inscripció.
Acondicionament físic per a joves i adults (a partir de 11 anys)
A partir de les diferents disciplines circenses, es desenvoluparà una classe que done als alumnes la possibilitat de millorar totes les condicions físiques: força, resistència, flexibilitat, equilibri. Alhora que augmenta la seua forma física, es notarà també una millorança en la postura corporal i estil de vida en general. Per a aquesta classe no serà necessari nivell previ ja que es treballarà sobre el principi de la individualitat, on cada participant incidirà de manera particular en les seues condicions, sense perdre el ritme de la classe grupal. Posteriorment es construiran treballs grupals sobre la base de les capacitats generals.
Dates: de l’1 de març al 28 de juny / dimecres de 17.30h a 18.30h.
Nombre de places: Màxim 10 persones. Mínim de 5 per a formar grup. S’establirà una llista d’espera amb ordre de pre inscripció.
Acrobàcies circenses per per a joves i adults (a partir de 14 anys)
Amb el taller es tractarà el coneixement i control del cos permetent adquirir habilitats físiques, tècniques i mentals que contribuiran a ampliar les possibilitats d’expressió corporal. L’acrobàcia afavoreix el desenvolupament de la consciència física, la coordinació i l’orientació espacial. Gràcies a la pràctica de l’acrobàcia, molts xiquets i joves troben un camí cap a l’educació i una millor vida en general per als adults.
Dates: del 2 de març al 29 de juny / dijous de 19h a 20.30h
Nombre de places: Màxim 10 persones. Mínim de 5 per a formar grup. S’establirà una llista d’espera amb ordre de pre inscripció.
Capoeira per a joves i adults (a partir de 7 anys)
Amb el taller de capoeira es pretén aconseguir augmentar la capacitat cardiorrespiratòria i la condició física dels alumnes, desenvolupar la coordinació motora i l’equilibri, desenvolupar l’agilitat, flexibilitat i destresa. Però a més, per ser practicada al costat del so d’instruments com el atabaque, pandereta i berimbau, la capoeira ajuda a desenvolupar l’expressió corporal i de la representació teatral i a desenvolupar habilitats musicals (ritme, cant, instruments utilitzats en la capoeira).
Dates: del 2 de març al 29 de juny / dijous de 18h a 19.30h
Nombre de places: Màxim 10 persones. Mínim de 5 per a formar grup. S’establirà una llista d’espera amb ordre de pre inscripció.
Imparteix els tallers: Apec Mundo Baraka Nuevo Circo Cabanyal
Preu de cada taller: 15 euros/mes. El primer dia d’assistència és gratuït i sense compromís. Per a participar en els tallers la pre inscripció anticipada és necessària per al dia de prova.
Inscripció als tallers: Per a realitzar la pre inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre amb l’horari de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure al mateix mail o cridar al 962 085 691.
Tallers de teatre
Taller de teatre impartit per El pont flotant
Aquest taller escènic està adreçat a persones de totes les edats a partir de 14 anys amb o sense experiència prèvia en les arts escèniques. El taller pretén oferir una via d’expressió dramàtica i la possibilitat de viure una experiència creativa conjunta. La companyia compartirà amb el grup algunes de les seues dinàmiques, ferramentes i punts de vista davant la creació escènica contemporània, caracteritzada per un discurs proper, un llenguatge actualitzat i amb un contingut sensible amb la realitat que vivim.
El taller proposa l’ús de l’experiència personal de manera creativa. Crear a partir de les necessitats dels alumnes, de les seues motivacions, preocupacions, mancances, inquietuds, interessos… amb un objectiu artístic i un ambient respectuós.
Dinàmica del taller
Les sessions del taller es dividiran en dues parts:
– Una primera part, pràctica, amb exercicis d’expressió corporal, d’expressió vocal i dinàmiques de desinhibició que ajudaran els participants a despertar el cos i la ment per a obrir la seua expressivitat.
– Una segona part anirà dirigida a la creació col·lectiva d’una proposta escènica, mitjançant improvisacions i diferents premisses, on es posaran en marxa tots els recursos escènics de la cia. El resultat serà mostrat al TEM com a treball en procés.
Hi haurà també espai per a la reflexió i l’intercanvi experiencial, on s’analitzaran els materials creats, el propi procés creatiu i els dubtes, inquietuds i/o necessitats personals i/o artístiques que sorgisquen durant les sessions i el procés de creació i assaig de la peça.
Edat: de 14 a 90 anys.
Imparteix: “El pont flotant”
Preu: 20 euros/mes
Dates: del 2 de març al 29 de juny.
Dies: dijous de 17h a 19h
Inscripció: Per a realitzar la inscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre amb l’horari de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure al mateix mail o cridar al 962 085 691.
Tallers Forma-TEM octubre – desembre 2016
Per a aquest últim trimestre de 2016 hem preparat diverses activitats formatives en el nostre #FormaTEM. Comencem amb tallers de circ amb diferents modalitats i nivells. Iniciació per a xiquets i xiquetes d’entre 5 i 11 anys, preparació física per a aeris i circ a partir d’11 anys i acrobàcia també per a persones de més d’11 anys. S’ha preparat també tres tallers de dansa, un llarg amb Sandra Gómez que començarà el 18 d’octubre i finalitzarà el 20 de desembre i dos més curt d’un sol dia. El primer impartit per la Coja Dansa el 18 de novembre i un altre dirigit per Sara Cano per a l’endemà el 19 de novembre. En els tres casos els cursos estan dirigits a persones majors de 16 anys.
El #FormaTEM d’aquest trimestre es completa amb un taller de teatre a càrrec de El Conde de Torrefiel que s’impartirà la setmana del 14 al 19 de novembre i amb un workshop de Performance a càrrec de Monika Günther que tindrà lloc del 7 a l’11 de desembre.