EL FESTIVAL DE TITELLES DEL CABANYAL-CANYAMELAR CELEBRA UN LUSTRE DE VIDA REIVINDICANT «UN ART PER A TOTA LA FAMÍLIA»

Date : 19 mayo, 2022

El certamen ha presentat hui la seua nova edició, que tindrà lloc del 27 al 29 de maig

2020-10-06 TEMRdP V Festival de Titelles

2020-10-06 TEM, RdP V Festival de Titelles | © MAO

El Festival de Titelles del Cabanyal-Canyamelar arriba a la cinquena edició convertit en una de les cites imprescindibles del final de temporada del TEM. Fruit de la col·laboració entre l’espai municipal i el Teatre La Estrella, l’emblemàtic certamen cabanyaler tornarà a comptar, del 27 al 29 de maig, amb algunes de les millors companyies de la Comunitat Valenciana, a més d’altres formacions de referència del panorama nacional i internacional.
La nova entrega del festival s’ha presentat este migdia al Teatre El Musical, en un acte que ha comptat amb la participació de la regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, el director artístic del TEM, Juanma Artigot, i la gerent i fundadora de La Estrella, Maite Miralles. En la seua intervenció, Ibáñez ha destacat que el de Titelles “és un festival per fer barri, que promou el teatre per a la infància i compleix una funció molt important, com és acostar l’interès per les arts escèniques als més menuts i les famílies. El teatre de titelles promou l’adquisició d’habilitats i l’absorció de coneixements, a més d’enriquir l’expressió lingüística i emocional”. Sobre la trajectòria de La Estrella, ha ressaltat “la seua contribució a renovar el teatre popular i crear un patrimoni artístic d’incalculable valor, amb un gran nombre de titelles i escenografies”.

En paraules de Juanma Artigot, “este és un festival fruit de la relació entre el TEM i el Teatre La Estrella, que és un símbol de resistència cultural no només del Cabanyal-Canyamelar, sinó de tota la ciutat de València”. Finalment, Maite Miralles s’ha mostrat “il·lusionada per recuperar Hansel y Gretel, que va ser la primera obra que vam representar a La Estrella”, i ha reivindicat les marionetes com “un art per a tota la família, i no només per als xiquets, que nosaltres intentem divulgar des de la nostra col·laboració amb el TEM, pensant sempre a activar i dinamitzar el barri”.

Com és habitual, les dues sales situades al districte mariner de València s’encarregaran d’acollir els diferents espectacles, que en el cas concret del TEM inclourà dos muntatges on la música serà una de les protagonistes. D’una banda, el dissabte 28 (20 hores), el mag Francis Zafrilla proposarà a Got Rock!!! un show de ventriloquia a ritme de temes musicals molt coneguts. De l’altra, el diumenge 29 (19 hores) la companyia La Tartana posarà en escena Rossini en la cocina, una divertida proposta al voltant de la vida del cèlebre compositor i una de les seues grans passions: la gastronomia. Just abans, a les 18 hores, tindrà lloc una taula rodona sobre el món màgic del Titella amb la presència, entre d’altres, de Maite Miralles, Juan Muñoz (La Tartana) i Toni Rumbau (Titeresante).

Per la seua banda, divendres 27 (19 hores) La Estrella acollirà novament la gala inaugural del certamen, on se celebraran els 25+2 anys de vida del teatre, i la representació del mite de Hansel y Gretel a càrrec de la companyia dirigida per Maite Miralles. El dissabte 28, la sala acollirà dos espectacles més a càrrec de dues formacions italianes: Manoviva, de Girovago i Rondella (17 hores), una exaltació de l’art i la creativitat enfront de la tirania tecnològica, i Antipodi, de Compagnia Dromosofista (18:30 hores), un viatge oníric que inclou titelles, teatre físic, ombres i música en directe. Finalment, el diumenge 29, en doble funció a les 11 i les 12 hores, el mag Josemari desplegarà El circo de las pulgas, un homenatge als espectacles de puces del segle XIX.

@
A %d blogueros les gusta esto: