Festa flamenca amb Tomatito

Date : 26 enero, 2016

La nit del 23 gener 2016 ha quedat gravada per a la història del Musical. Amb el concert de Tomatito el flamenc ha tornat per la nostra porta gran al Cabanyal-Canyamelar i el barri ho ha viscut com una autèntica festa de la música. El guitarrista d’Almeria, l’acompanyant del gran Camarón durant 18 anys, va tornar a València per actuar acompanyat de la seua família i va demostrar per què és un dels grans noms de la música flamenca. Després d’anys sense actuar a la ciutat, l’artista també tenia ganes de retrobar-se amb València, com es pot escoltar en esta entrevista que va concedir dies abans al periodista Paco Valiente per al seu programa radiofònic Los sonidos del planeta azul.

tomatito-en-teatre-el-musical-3

Hi havia ganes de flamenc al barri i no podia faltar en aquesta nova etapa del Musical iniciada al novembre amb la reobertura del teatre i amb gestió directa per part de l’Ajuntament de València. Les entrades anticipades es van esgotar setmanes abans del concert, així que hi va haver cues des de l’obertura de la taquilla a les cinc de la vesprada per aconseguir les últimes localitats que per llei es reserven a la finestreta pel mateix dia de l’espectacle. El públic va arribar a la plaça del Rosari amb molta antelació per veure a Tomatito, amb l’expectació pròpia de les grans cites. I l’espectacle del guitarrista, molt ben acompanyat pel seu equip artístic habitual, va ser una demostració flamenca magistral a la guitarra.

tomatito-en-teatre-el-musical-2

Tomatito es va mostrar molt afectuós i proper amb un públic entregat des de les primeres notes. Va respondre a les paraules i aplaudiments amb simpàtics agraïments a València i, especialment, al Cabanyal. Entre els assistents, molta gent jove i xiquets, als quals també es va referir amb afecte l’artista, recordant que «són el futur». Durant més d’hora i mitja de concert, Tomatito va tocar temes del seu últim disc Soy flamenco i també va repassar alguns dels seus èxits anteriors. A la guitarra l’acompanyava el seu fill Josep Israel, un joveníssim músic que segueix la nissaga flamenca, i també la seva filla Mari Àngels al cant. La resta del grup, d’un altíssim nivell artístic, el van formar El Cristi a la guitarra elèctrica, el Moy a la percussió, el cantaor Kiki Cortiñas i el bailaor David Paniagua.

tomatito-en-teatre-el-musical-1

Les ovacions finals van forçar un bis dels artistes, que van posar als quatre-cents espectadors del Musical en peu durant minuts. Ja als camerinos, José Fernández, Tomatito, va tindre l’amabilitat d’atendre personalment a alguns dels seus fans i fotografiar-se amb ells. També va rebre regals i va signar unes quantes guitarres d’aficionats flamencs que volien guardar aquest record del seu pas pel barri del Cabanyal-Canyamelar. A l’eixida, l’esperaven dotzenes de persones amuntegades davant de la porta d’artistes. Allà el van acomiadar entre aplaudiments i crits, com l’estrella de la música que és per dret propi. Esperem pròximament al Musical poder donar-li a este públic tan entregat noves alegries flamenques.

banner-bewsletter-posts-teatre-el-musical

@
A %d blogueros les gusta esto: