Estrenem temporada amb una gran festa d’inauguració

Date : 18 octubre, 2017

El Teatre El Musical ha estrenat la seua tercera temporada amb una festa d’inauguració que ha omplit de música els carrers dels barris del Cabanyal-Canyamelar i del Grau. Les cinc bandes de música que formen la Societat Musical de Poblats Marítims van recórrer alguns dels seus carrers per a confluir en la plaça del Rosari en la qual han tocat diverses peces en un concert col·lectiu. A més, s’ha inaugurat l’exposició “Més que un teatre” que reflecteix el procés de creació de la nova imatge del projecte per a enguany.

Tant la participació de les bandes de música de Poblats Marítims com la nova imatge del TEM són el resultat de la implicació de veïns i espectadors en el projecte de El Musical. En paraules de la coordinadora artística del TEM Olga Álvarez des que l’Ajuntament es va fer càrrec de la gestió de l’espai es busca “acostar el teatre al barri i a la ciutat donant-li més identitat a través de les persones que fan possible el projecte”. En el cas de la imatge s’ha treballat amb més de 100 fotos realitzades a persones anònimes que conviuen diàriament en el Cabanyal i amb un lema, “Més que un teatre” que defineix la transformació del TEM en aquests dos anys.

Amb la festa d’inauguració s’estrena la tercera temporada del Teatre El Musical que consolida el projecte TEM com un dels referents de les arts escèniques contemporànies a la Comunitat Valenciana. Les seues propostes de qualitat i per a tots els públics que ve projectant des de la seua recuperació li ha valgut perquè l’Observatori de la Cultura, que cada any publica la Fundació Contemporània, ho situe entre els projectes més valorats.

Festa d’inauguració de la temporada del TEM from Teatre El Musical on Vimeo.

Per l’escenari del TEM passaran companyies teatrals reconegudes com La Zaranda, l’actor Alberto San Juan, grans figures del flamenc Arcángel i Estrella Morente o ballarins tan prestigiosos com Cesc Gelabert. L’oferta teatral per a la temporada comptarà també amb els creadors Pérez & Disla que estrenaran “Wilkkomen Merkel”, Vicente Arlandis que presentarà “Sumario 3/94”, una obra sobre el procés judicial pel qual va ser condemnat el seu pare, l’estrena a Espanya de “Evel Knievel contra Macbeth” del reconegut dramaturg i director de teatre Rodrigo García i la nova producció del Teatro de la Abadía, “He nacido para verte sonreír”, protagonitzada per Isabel Ordaz i Nacho Sánchez.

La proposta musical del TEM per als pròxims mesos ens portarà a més els concerts de Maria Arnal i Marcel Bagés, que tornaran al TEM per a presentar nou disc, i el de Exquirla, projecte que ha unit a Niño de Elche i al grup Toundra.

Un altre dels grans protagonistes de la programació del Teatre El Musical va a ser la dansa. El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, pioner de la dansa contemporània a Espanya i reconegut internacionalment, presentarà el seu últim treball que li ha valgut el Premi de la Crítica 2016 de Barcelona com millor solo de dansa. La companyia Dantzaz presentarà “Áureo” formada per cinc peces breus creades per reconeguts coreògrafs de projecció internacional i per alguns dels nous valors emergents de les arts del moviment.

El Teatre El Musical presentarà també propostes valencianes de dansa amb l’aposta per segon any consecutiu dels projectes Circula! o València Dancing Forward. A més, la jove companyia AntesCollado estrenarà el seu nou treball després de presentar-ho en la Biennal d’Albània. Projecte en el qual el TEM va participar l’any passat amb la residència artística per a la creació d’aquesta peça.

@
A %d blogueros les gusta esto: