EL TEM, ENTRE ELS DEU MILLORS ESPAIS VALENCIANS VALORATS PER L’OBSERVATORI DE LA CULTURA 2020

Date : 11 febrero, 2021
EL TEM, ENTRE ELS DEU MILLORS ESPAIS VALENCIANS VALORATS PER L’OBSERVATORI DE LA CULTURA 2020

La sala municipal passa del lloc 13 al 9 i experimenta una de les pujades més destacades de l’informe nacional.

En un any especialment convuls per al sector cultural, el Teatre El Musical s’ha convertit en un dels espais artístics de València amb major consideració dins de l’Observatori de la Cultura a Espanya del 2020, que acaba de publicar la Fundación Contemporánea. Dins el rànquing dedicat a la Comunitat Valenciana, l’estudi situa la sala del Cabanyal-Canyamelar com una de les institucions que major pujada ha experimentat respecte a l’any anterior, passant del lloc número tretze en 2019 al 9 en 2020. En total, el TEM ha registrat el 16,7% de les valoracions, quasi el doble del 8,6% aconseguit en l’informe precedent.

Esta escalada és fruit de la determinació del teatre per mantenir una programació estable i multidisciplinària dins de les limitacions d’un any marcat per la pandèmia. Després d’interrompre l’activitat al març, l’espai municipal va avançar la seua programació de tardor a setembre per donar a cabuda als espectacles ajornats i incloure noves propostes de tots els gèneres, el que es va traduir en quatre mesos d’intensa activitat escènica on El Musical va tornar a ser un refugi d’artistes i espectadors davant de la crisi.

La regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament, Maite Ibáñez, ha mostrat la seua satisfacció amb el resultat de la valoració de l’Observatori de la Cultura, que, en la seua opinió, «demostra que la programació del teatre municipal connecta amb el sector professional i el públic. També reforça el seu posicionament a nivell nacional, en un període tan complicat com va ser l’any 2020. Així mateix, pense que s’ha considerat l’esforç de reprogramar durant este any, evitant cancel·lacions i donant suport a la Cultura Segura».

 

@
A %d blogueros les gusta esto: