El TEM entre els millors projectes culturals de la Comunitat Valenciana

Date : 8 febrero, 2017

El Teatre El Musical ha aconseguit situar-se entre els millors projectes culturals de la Comunitat Valenciana en el seu primer any de gestió directa per part de l’Ajuntament de València. Així ho reflecteix l’Observatori de la Cultura que cada any publica la Fundación Contemporánea i que arreplega les opinions d’experts i professionals de primer nivell del món de la cultura.

Concretament, el TEM s’ha situat com el vuitè projecte amb millor valoració del rànquing de la Comunitat Valenciana aconseguint el 11% dels vots dels experts igualant el mateix percentatge que han aconseguit el Centre Cultural La Nau, el Espai D´Art Contemporani de Castelló i el Museu d´Art Contemporani d´Alacant. La classificació a la Comunitat l’encapçala l´IVAM amb el 40% dels vots.

“Si més de tres-cents experts relacionats amb la cultura, que són els que han participat en l’elaboració de l’informe de l’Observatori de la Cultura a Espanya 2016, per a la Fundació Contemporània, han vist en el Teatre El Musical una proposta de continguts amb un criteri i unes característiques de qualitat i innovació destacables, açò ens indica que les polítiques culturals públiques que s’estan desenvolupant des de la nostra regidoria van ben encaminades i que és possible abordar una estratègia cultural que partisca dels estaments públics, que tinga com a premissa l’accés universal a la cultura per a tots els ciutadans i que mantinga un nivell artístic de qualitat i acceptació que esperem mantenir també en la present temporada” ha declarat María Oliver regidora d’Acció Cultural.

Així mateix, Oliver ha volgut aprofitar l’ocasió per a felicitar i compartir el reconeixement amb tots els treballadors de l’ajuntament implicats, als creadors i companyies teatrals i de dansa que visiten el TEM ja que, com reconeix, “sense ells no hauria sigut possible obtenir l’esment».

Per la seua part, Olga Álvarez, coordinadora artística del Teatre El Musical ha destacat que aquest reconeixement “posa en valor la línia artística del TEM”.”En tan sols un any de recorregut, hem aconseguit posicionar-nos entre els projectes destacats del mapa cultural de tot el territori. Aquest reconeixement posa en valor la línia artística que iniciem i en la qual continuarem treballant i afavoreix sens dubte al teixit cultural i social de la ciutat.» explica Olga Álvarez.

teatre-el-musical-mariela-apollonio

L’Observatori de la Cultura elabora des de 2009 un informe anual amb una sèrie d’indicadors relatius a les diferents àrees de la cultura, a l’activitat cultural de les diferents comunitats autònomes i ciutats, a les institucions i esdeveniments culturals més destacats de l’any i a l’evolució anual dels pressupostos de la cultura. L’informe s’elabora a partir d’enquestes d’opinió respostes per professionals de primer nivell de la nostra cultura: escriptors, artistes, directors i actors, músics, arquitectes i creadors de tots els camps; responsables de fundacions, directors de museus, centres i institucions culturals; editors, productors, promotors, galeristes o responsables d’indústries culturals entre altres. Els qüestionaris amb els quals es va elaborar l’últim informe es van respondre entre els mesos de desembre de 2016 i gener de 2017.

@
A %d blogueros les gusta esto: