El Musical íntim

Date : 19 febrero, 2016

 

Del 12 al 14 de febrer el Musical es va fer íntim per als espectadors. I eixe era un dels objectius del cap de setmana: aconseguir la proximitat i la comunió entre el públic del teatre i els espectacles que es van repartir per tot l’edifici, sense barreres. Perquè eixa és una de les claus de Cabanyal Íntim, que durant 5 anys ha portat les arts escèniques dins les cases del barri, als espais privats. I això s’ha aconseguit traslladar també al teatre El Musical en la mostra que ha repassat la trajectòria d’este festival i que ha fet un homenatge al seu treball cultural, social i reivindicatiu al Cabanyal-Canyamelar.

cabanyal-intim-al-teatre-el-musical-1

El Musical li va plantejar a l’equip artístic de Cabanyal Íntim l’idea i els creadors del festival han dissenyat i articulat una mostra de “5 anys d’intimitats escèniques i resistència”. Isabel Caballero, Jacobo Roger, Sara Sevilla, Marta Borcha i Esther Melo han triat una sèrie d’obres i artistes emblemàtics en la història del festival per a configurar una experiència diferent: una festa inaugural, una obra per a tota la família i una ruta per recórrer tot el teatre a través d’uns espectacles escenificats en llocs que el públic mai no veu. Una ruta íntima per dins del teatre del barri, que s’ha obert a l’experiència de la mateixa manera que les cases dels veïns es converteixen en escenaris per a cada edició del festival.

cabanyal-intim-al-teatre-el-musical-2

La resposta del públic ha sigut entusiasta des del primer dia, omplint les 400 butaques del teatre per a la festa inaugural de divendres. Com en les edicions de Cabanyal Íntim, La Diva va ser la mestra de cerimònies d’un espectacle en què van actuar el poeta i performer Jesús Ge i el grup Flamenkicidio, que van posar música a la nit davant un auditori entregat a la seua visió tan personal del flamenc. Va ser un bon inici i una celebració del barri amb el seu teatre, que va continuar durant tot el cap de setmana.

cabanyal-intim-al-teatre-el-musical-3

Les entrades per a la ruta d’espectacles de dissabte i diumenge es van exhaurir anticipadament. I els espectadors es van dividir en grups de trenta persones per tal de fer el recorregut de manera simultània per diferents espais del Musical. Les fotos de Lore Land i la música de Luna y Panorama de los Insectos es van instal·lar al vestíbul per donar la benvinguda i acompanyar els espectadors, que van passar successivament per la sala d’assaig, els camerins, una sala d’actes, les oficines i el mateix escenari.

cabanyal-intim-al-teatre-el-musical-4

Teatre, dansa contemporània, performance, vodevil… La varietat d’escenaris i d’espectacles han conformat una experiència teatral singular en esta mostra al Musical. I la seua qualitat és innegable, perquè són una selecció dels que han deixat empremta en la memòria de Cabanyal Íntim: La nóvia del pianista, de Jaume Policarpo; Bucle. Aproximació a una parella, de Mou Dansa; Una indígena els va guiar a través de les muntanyes, de Xavi Puchades i Begoña Tena; Habitación sin vistas, de Miguel Vicente Clager y Negativo, Noviembre, No, Nada!, de Carlos Llavata. Una ruta amb moltes emocions intenses i també amb humor que va tindre un complement per a tota la família diumenge de matí, amb la representació de La liebre y la zorra, de la companyia madrilenya Pilpira Teatro. Una peça molt divertida que va portar xiquets al teatre; una faula sobre l’esforç per conservar la casa pròpia i que encaixava molt bé en la història del festival i la memòria recent del Cabanyal-Canyamelar. Com també ha encaixat molt bé esta proposta escènica íntima dins el Teatre El Musical, recuperat com a emblema cultural i social del barri.

@
A %d blogueros les gusta esto: