EL CUERPO FANTASMA - Teatre El Musical

TALLER D’ARTS DEL MOVIMENT
amb el coreògraf Javier Martín
#TALLERS #FORMACIÓ #FORMATEM #DANSA

DATA: Dimarts 9, dimecres 10 i dijous 11 de novembre de 2021
HORARI: De 10:00 a 14:00h.
LLOC: Teatre El Musical
PLACES: 10
GRATUÏT
>> INSCRIPCIÓ << Oberta fins al 2 de novembre.


javier-martín-tallers-2


Quants de nosaltres usem les imatges per a pensar conscientment? Com usem les nostres eines de visualització i imaginació activa per a connectar amb el desig? Quin tipus de moviments hi ha darrere de l’ús de les imatges? Com construeixen dinàmiques físiques, derives que pauten l’estar, el caràcter i amb el pas del temps el propi cos? Les imatges semblen hui una extremitat radical, pràcticament no participem d’elles, sinó que ens inunden. Quants de nosaltres som conscients d’esta situació i tractem de detindre els seus efectes i portar-los al nostre terreny? Interessa articular de manera crítica i eficaç eixe flux d’imatges i la seua relació amb el cos i el context.

Sessions de treball en grup per a l’experimentació i estudi de les arts del moviment que consten d’una sèrie de conceptes, propostes i exercicis per a acompanyar i afinar la percepció, per a comprendre les relacions entre les nostres sensacions físiques i els llenguatges que emprem, entre el cos, la seua materialitat i els processos que medien en la consciència que d’ell tenim. Accions senzilles que connecten amb la motilitat inherent al cos, l’estudi del patró de tensió i les seues inèrcies, a través de diferents mapatges del cos, el coneixement i transmissió d’eines per al treball amb les textures del moviment, i improvisacions situades juntament amb debats en grup per a assumir el treball crític en col·lectiu.

Una pràctica dirigida especialment a les relacions entre les imatges, el seu cos i les textures del moviment que, partint d’una dinàmica de treball en codi obert, combina filosofia, dansa i performativitat, amb la finalitat de potenciar els diferents processos creatius dels participants, acostant-nos al cos i a les arts del moviment des de diferents perspectives –anatòmiques, psicològiques, estètiques, tecnològiques, antropològiques…–, connectant amb l’original en nosaltres.

Quin tipus de materialitat posseeix per si mateix el moviment –els graus de tremolor o les textures– i com treballem la seua sensibilitat (la cinestèsia)? Com ens l’agenciem per a practicar i pensar amb el moviment? I a partir d’ací, quins objectes/figures/mètodes emprem per a acostar-nos al moviment, per a conéixer-lo i articular-lo? Quines realitats socials i culturals es poden complicar a través de les disposicions del moviment?


 

@
slot deposit qris