EL TEM CELEBRA EL DIA DE LA DANSA AMB UNA MARATÓ VIBRANT I INTEGRADORA

Date : 27 abril, 2022

L’espai del Cabanyal-Canyamelar ofereix un programa doble
amb una peça a la Plaça del Rosari i la quarta edició de Club Mutante

unnamed (1)

El 2022, es compleixen quaranta anys des que la Unesco va decidir establir el 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa, pel fet que en aquella data de l’any 1727 va nàixer el considerat com a creador del ballet modern, Jean-Georges Noverre. En els últims temps, els teatres municipals de València han celebrat este dia amb múltiples propostes i un tribut molt particular a la dansa, disciplina fonamental en la filosofia dels dos recintes. Per esta raó, el Teatre El Musical ha preparat per a divendres una jornada on les coreografies en les seues múltiples expressions seran les protagonistes.

A les 19 hores, la Plaça del Rosari serà testimoni de LlocJocXoc, un espectacle de quinze minuts de durada a càrrec de la companyia valenciana La Coja Dansa en col·laboració amb AVED (Associació Valenciana d’Empreses de Dansa) dins del marc de la proposta Dansem Juntes. En ell, dos ballarins estableixen una iconografia que intenta fugir de la masculinitat hegemònica per reivindicar un dels grans potencials de la dansa contemporània: el canvi de forma i naturalesa, la mutació fruit del constant inconformisme artístic.

Esta última expressió no és fútil tractant-se d’una data tan significativa, perquè, tot seguit i fins a les 22 hores, el vestíbul del TEM acollirà la quarta edició de Club Mutante, un projecte impulsat per les ballarines i coreògrafes Julia Zac i Inka Romani que es va crear el 2019 a partir de la Ballroom Scene, un moviment contracultural underground sorgit a la Nova York dels anys 60 com a necessitat d’un espai d’expressió lliure i segur per part de la comunitat LGTBI. Una marató dansística que les seues organitzadores defineixen com “una experiència en què es done cita ballarins de diferents estils per entrenar i practicar junts”. Amb l’ajuda de DJs i ballarins especialitzats, la iniciativa busca recórrer les diferents tècniques i estils que, d’altra manera, no convergeixen necessàriament en un mateix espai i temps. “Cada artista convidat serà el responsable de guiar un workshop d’introducció a la seua especialitat de dansa”, assenyalen Romaní i Zac. “Després de la classe, tindrem un open dance floor en què els participants del workshop podran posar en pràctica el que han après”.

La quarta entrega de Club Mutante comptarà amb la presència d’artistes pertanyents a disciplines molt diverses, com Nathalia Meneses (Electro), Lorena Martínez (Flamenc), Ororo (Vogue Fem) o Yondri Sosa (Krump), tot amanit per la música de la DJ Marisa Esteve. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament i per participar-hi cal inscriure’s a través del web del TEM.

@
A %d blogueros les gusta esto: