Dansem Juntes! Una celebració en temps real

Date : 15 marzo, 2023

Amb Dansem Juntes, posem el cos i l’acció en el centre de l’experiència: practicar des del cos altres maneres de transmetre coneixement. Una celebració de les pràctiques vives, en temps real, oberta al risc, imprevisible, que aposta per la vivència col·lectiva, fluida i en construcció. Estar fent, ser present. Celebrar juntes.

Seguint el camí iniciat el 2022, l’IVAM, el TEM, La Mutant i Espai La Granja amb la col·laboració de APDCV i AVED, proposem una setmana de la dansa expandida i construïda des del diàleg i la complicitat. Dansem juntes s’inicia a principis d’abril, amb una formació de Cláudia Dias que servirà de disparador a una altra sèrie de tallers que contaminaran les institucions col·laboradores. Què passaria si ens ajuntàrem per a compondre juntes, en temps real, sense idees, coreografies, moviments o gestos prefixats? Què ocorreria si compartírem un marc temporal i d’atenció entre diferents grups de persones, ballarins, professionals, estudiants, jubilades, aficionats…?

Us convidem a conéixer i practicar la Tècnica de Composició en Temps Real (CTR), creada per l’artista portugués João Fiadeiro. CTR és una tècnica nascuda en el context de la dansa contemporània que, travessant les fronteres de les arts performatives, ha esdevingut en un mètode d’investigació sobre maneres de trobada.

CTR proposa una pràctica en la qual entrenem “no saber” junts i experimentem formes de trobada i relació que no són ni complementàries, ni simètriques sinó recíproques. És la vivència col·lectiva, l’estar junts. CTR constitueix també una eina de treball per a bregar amb el desconegut, no existint en aquesta pràctica un guió predefinit.

Aquesta tècnica es constitueix per un sistema de pensament i per una manera operativa constituïda al seu torn per un conjunt d’eines. La manera operativa, la seua pràctica, s’estructura a partir d’un marc espacial, temporal i funcional i és suportat per principis orientadors mòbils que es troben en permanent (re)formulació.

dansem-claudia

Cláudia Dias (Lisboa, 1972), inicia la seua formació com a intèrpret en el Grup de Danza de Almada i el col·lectiu Ninho de Víboras. Col·labora amb RE.AL en l’estratègia de creació de João Fiadeiro i la seua Tècnica de Composició en Temps Real (CTR). El seu treball com a coreògrafa i performer, a mig camí entre les arts visuals i la dansa, ha sigut acollit per diverses institucions, teatres i festivals nacionals i internacionals.

Programació en totes les seus

  • Taller amb Cláudia Dias, del 2 al 5 d’abril de 9 a 14h en Espai La Granja.
  • 4 d’abril, xarrada de Cláudia Dies en La Mutant
  • 5 d’abril, obertura del taller, en el TEM
  • Els posteriors tallers en el TEM, La Mutant, Espai La Granja i l’IVAM els comunicaran les diferents seus amb la suficient antelació.
  • Trobada Dansem juntes! Una celebració en temps real: divendres 28 d’abril de 18h a 20.30h, hall de l’IVAM

 

 

 

@
A %d blogueros les gusta esto: