EL TEM REIVINDICA EL PODER DE LA PARAULA A TRAVÉS DELS CONTES - Teatre El MusicalTeatre El Musical

EL TEM REIVINDICA EL PODER DE LA PARAULA A TRAVÉS DELS CONTES

Date : 28 febrero, 2022

L’espai municipal posa en marxa ConTEM i EscolTEM,
un nou cicle dedicat a la narració oral i dirigit a tota la família

unnamed (1)

Vicent Cortés durant una actuació 

En un món on la comunicació interpersonal es limita, cada vegada més, a les xarxes socials, les reunions en línia i l’excés de WhatsApp, el Teatre El Musical obri una finestra a la paraula parlada i escoltada. Després del confinament i l’obligada distància social, recuperar el tracte humà és imprescindible per a la nostra supervivència com a societat, i, per això, la sala del Cabanyal-Canyamelar posarà en marxa els propers 5 i 6 de març el projecte “ConTEM i EscolTEM”, una reivindicació de la narració oral mitjançant un dels grans tresors de la nostra cultura: els contes.

El valencià Vicent Cortés és mestre de formació i contacontes de vocació. Al llarg de més de tres dècades, ha visitat biblioteques, escoles, hospitals, bars i fins i tot presons, i ha recorregut països com Mèxic, Cuba o Colòmbia delectant l’audiència amb les seues històries. Ell és el principal impulsor d’esta iniciativa, la finalitat de la qual és posar en valor “la calor i el color” de la tradició oral, “no per aferrar-se a la nostàlgia d’un temps passat sinó per no oblidar els valors de la paraula dita i escoltada”. Al mateix temps, Cortés defensa que els contes “no són un luxe intel·lectual a què s’entreguen unes quantes persones, sinó una fatalitat de l’espècie humana que s’infiltra per tot arreu, a totes les capes de la societat i a totes les edats, amb resultats sorprenents. Als inicis de la humanitat, els contes eren instruments per entendre el món, i el primer mètode que els éssers humans hem utilitzat per explicar el que som i la naturalesa de la realitat misteriosa, sorprenent i caòtica que ens envolta”.

Des del migdia i fins ben entrada la vesprada, el vestíbul del TEM acollirà narracions a càrrec de reconeguts contacontes de la nostra comunitat, com Almudena Francès, Eva Andújar o El Gran Jordiet, i també d’altres arribats des de diferents llocs de la geografia nacional, com ara la torolense Maricuela. Entre unes actuacions i altres, el públic tindrà la possibilitat de participar en uns col·loquis amb els mateixos artistes, a més d’assistir a la xerrada ‘El conte i la vida’, a càrrec del veterà contacontes Carles Cano.

@
A %d blogueros les gusta esto:
situs slot gacor