RECORDS QUE VIUEN EN UN POT DE VIDRE

Date : 9 abril, 2021
RECORDS QUE VIUEN EN UN POT DE VIDRE

El Patio Teatro representa al TEM Conservando memoria, un homenatge als éssers volguts a través dels seus objectes i vivències

Moltes vegades, les persones que ens van deixar segueixen presents entre nosaltres a través de xicotets records, representats en una fotografia, un objecte significatiu, i fins i tot una olor que de sobte es creua davant els nostres sentits. Esta manera tan íntima, tan particular, d’evocar als éssers volguts és l’element principal de Conservando memoria, l’aplaudida peça d’El Patio Teatro que el pròxim diumenge 18 d’abril es podrà veure en doble sessió (17 i 19 hores) al Teatre El Musical del Cabanyal-Canyamelar. Es tracta del tercer espectacle d’esta formació riojana, la qual, en paraules dels seus responsables, “naix de la necessitat d’apropar el públic històries que brollen de la nostra emoció davant la quotidianitat, davant del que ens envolta, històries que ens importen”.

En Conservando memoria, l’actriu Izaskun Fernández relata als espectadors les històries dels seus iaios, als que va passar molt temps preguntant sobre les xicotetes coses que els definien i els feien feliços. Mentre ho fa, s’envolta de les seues imatges i d’una sèrie de records introduïts en pots de vidre. La proposta, recomanada per a públic de totes les edats a partir de deu anys, ofereix als més menuts una visió diferent i poètica de la pèrdua, ajudant-los a valorar el llegat dels nostres majors després de la seua marxa. Una obra feta des del respecte i la delicadesa, que aporta un component màgic al tradicional teatre d’objectes, i que l’any passat va rebre el premi a la millor autoria en FETEN, la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes de Gijón, considerada la més important de tota Europa.

“Este viatge és un joc de preguntes als meus avis i als meus àvies, el meu desig de conservar-los amb mi, la meua pirueta personal per esquivar l’absència, un homenatge a quatre persones importants en la meua vida, el meu desig de conservar la seua memòria, d’embotar-la”, explica Fernández, creadora de l’espectacle al costat de Julián Sáenz-López. «Vull colar a través de mi els records dels meus iaios, tacar-me les mans amb pebre roig, sucre i sal, contar al públic que després de les entrevistes vaig descobrir que aparentment no hi ha res d’extraordinari en les seues vides, i que és precisament això el que em va resultar extraordinari”.

OBRA: CONSERVANDO MEMORIA

CATEGORIA: teatre

DATA: 18 de abril, 17:00h i 19:00h

LLOC: SALA

COMPRAR ENTRADES

 

@
A %d blogueros les gusta esto: