TEM programa una comèdia negra de Víctor Sánchez ambientada en l’hivern de Benidorm

Date : 20 febrero, 2023

Si algú vol amagar-se o retirar-se de la vida, Benidorm a l’hivern és un lloc que s’intueix tranquil. En aquesta localització i en aquesta estació de l’any és on està ambientada la comèdia negra programada en el Teatre El Musical aquest pròxim cap de setmana, els dies 25 i 26 de febrer, La Florida.

“El TEM manté la seua aposta de suport a la creació local programant en aquesta ocasió l’últim muntatge de Víctor Sánchez Rodríguez, amb un elenc majorment valencià. Una obra que després de ser estrenada en Las Naves del Español de Madrid, recala a la nostra ciutat com a primera data de la gira estatal. A més, aprofitant la visita d’aquesta peça, està programat un taller que impartirà el dramaturg valencià dirigit a professionals de l’escena”, ha detallat el director del teatre del barri del Cabanyal-Canyamelar, Juanma Artigot.

La proposta del dramaturg i director de Port de Sagunt pren el títol de l’edifici d’apartaments d’estiueig on té lloc la trama. Quan arriba el fred, la vida en aquesta urbs costanera mediterrània s’atura i en aquest bloc a penes viuen un grapat d’ànimes. Mai passa res, fins que una nit apareix un mort surant en la piscina de La Florida.

A partir d’aquest succés inesperat, es desencadena una trama que és un homenatge al gènere literari i cinematogràfic entorn dels fets delictius, però també, un retrat de la societat corrupta i decadent que ens envolta. Aquesta història mordaç i divertida de dones fatals, heroïnes i detectius decents que es converteixen en els únics valedors de la justícia en ciutats sordes, també incideix en els amors no correspostos i la fugida del passat.

Silvia Marsó capitaneja l’elenc al costat de Vito Sanz, actor fetitxe del cineasta Jonás Trueba, al costat del qual ha treballat en, entre altres, La virgen de agosto (2019) i Tenéis que venir a verla (2022). A Florida dona vida a un investigador privat entregat en cos i ànima al seu treball, que a penes ha sabut construir-se una vida fora de la seua ocupació. Quan assumeix el cas, l’edifici li anirà atrapant, com una planta carnívora a una mosca.

 

la-florida-foto-grupo

Taller d’interpretació i escriptura a partir de La gavina

Dos dies abans de les funcions, els dies 23 i 24 de febrer, Víctor Sánchez impartirà un taller d’interpretació i escriptura per a 12 professionals. La proposta es diu “Suportar la teua creu” i part del monòleg del personatge de Nina en La Gavina de Chéjov per a transformar en motor de creació el temor i la inseguretat en l’exercici de la professió actoral i dramatúrgica. La idea és convertir el sofriment en inspiració, transformar aqueixa creu a coll en una amable, ja que està feta de vocació.

El primer dia del curs s’escriurà i el segon, s’interpretarà l’escrit. Per aquest motiu, va dirigit a intèrprets als quals els agrade escriure i que disposen del temps d’aprendre’s un text d’un dia per a un altre.

@
A %d blogueros les gusta esto: