CLUB DEL RÍO, UNA PLUJA TORRENCIAL DE BONA MÚSICA AL TEM

Date : 12 noviembre, 2021

La banda madrilenya porta a la sala del Cabanyal-Canyamelar el seu folk mestís
i presenta els temes dels seus dos discos editats el 2021

unnamedClub del Río

Club del Río va nàixer fa vuit anys, arran de les escapades periòdiques al camp de set joves madrilenys, amics i músics, per allunyar-se del frenesí i el sarau de la ciutat. Durant estes excursions, improvisaven sessions musicals a prats i boscos, impregnant-se de la seua mútua creativitat. Solien acampar a prop dels rius i moltes vegades es reunien durant dies en un antic casalot, enmig de la natura, per donar curs a unes composicions on convivien el folk anglosaxó dels 60 i la cançó llatinoamericana. El nom de la banda pràcticament va arribar sol. I així, el 2014, eixia al mercat el primer disc de llarga durada, Monzón, un títol que —no per casualitat— remetia a un fenomen natural d’incomparable força i intensitat.

La seua irrupció al panorama musical va ser just així, trencadora i vibrant. Els primers directes per tota Espanya i la seua presència a festivals els van impulsar com una de les formacions amb més projecció del país. Els seus dos treballs d’estudi següents, Un sol dentro (2016) i Sustancia (2018), van confirmar els bons pronòstics i els van permetre traslladar les seues cançons fins a països com França, Anglaterra, Alemanya o Estats Units, on van arribar a representar la música independent espanyola al Festival de Música Llatina Alternativa de Nova York.

Divendres que ve 19 de novembre, a partir de les 20 hores, Club del Río desplegarà el seu repertori enèrgic i optimista sobre l’escenari del Teatre El Musical. Allí sonaran els seus primers èxits, i també els temes que donen forma al seu últim treball discogràfic, un àlbum dividit en dues entregues que comprenen una única història: Lejos, publicat a principis del 2021, i Contigo, que es va llançar el 4 de novembre passat. Dos discos que, malgrat el seu títol, porten el que ells anomenen “una proximitat estranya, un murmuri conegut i un interès evident per traure a la llum les ombres que ens aguaiten quan un no és a prop”. Un total de catorze temes que serveixen “per afrontar un nou camí musical i artístic que indaga a les alegries i les penes que sorgeixen de la trobada humana, la més íntima i tenaç”.

@
A %d blogueros les gusta esto: