Avantguarda escènica

Date : 25 febrero, 2016

El 1974 el crític musical Jon Landau va escriure: «He vist el futur del rock and roll i es diu Bruce Springsteen». Després de veure A house in Àsia podríem parafrasejar aquella encertada predicció i assegurar que al Musical hem vist el futur del teatre i es diu Senyor Serrano. El temps ho dirà, però estem segurs que esta companyia està recorrent un dels camins més innovadors i avantguardistes de l’escena internacional, amb un llenguatge propi que barreja gèneres sense cap complex. Utilitza el vídeo en directe per construir una narració teatral que beu del cinema, la performance o internet i es recolza en múltiples elements: música, noves tecnologies, maquetes o ninots infantils. L’aposta avantguardista i contemporània de Senyor Serrano resulta especialment adequada per afrontar la temàtica d’A house in Asia: el món des de l’11-s fins a la mort de Bin Laden, la realitat i les seues còpies, el discurs oficial, indis i vaquers, el capità Ahab i Moby Dick, el xèrif i Gerónimo … Un relat molt lúcid amb una posada en escena absolutament sorprenent i molt efectiva.

a-house-in-asia-blog-teatre-el-musical

El treball d’Agrupación Señor Serrano ha aconseguit un important reconeixement internacional, reforçat en 2015 amb el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia. Van obtenir el guardó d’aquest festival quan estava dirigit per Àlex Rigola, qui precisament també ha format part esta temporada en la programació del teatre El Musical amb la seva obra Marits i Mullers. De fet, la presència de la companyia en els escenaris espanyols és molt escassa si la comparem amb la seua destacada projecció internacional. La gran majoria de les seues actuacions té lloc a l’estranger i ja han portat A house in Asia a 14 països, entre els quals es troben Brasil, l’Argentina, la Xina o l’Iran.

De la «forçosa» vocació internacional del seu teatre, del procés de creació i de les seves conviccions artístiques ens van parlar els membres d’Agrupació Senyor Serrano després de l’actuació al nostre escenari el 20 de febrer de 2015. Una reflexió realista i sincera sobre el procés de producció i l’experiència del grup al llarg dels últims deu anys. El fundador i director artístic de la companyia, Àlex Serrano, és qui porta la veu cantant en el diàleg que van mantindre els artistes amb el públic i que podeu escoltar íntegrament al nostre compte de Soundcloud.

@
A %d blogueros les gusta esto: