TEATRE INFANTIL, DANSA FEMINISTA I MÚSICA DE CULTE PER COMENÇAR L’ANY AL TEM - Teatre El Musical

TEATRE INFANTIL, DANSA FEMINISTA I MÚSICA DE CULTE PER COMENÇAR L’ANY AL TEM

Date : 7 enero, 2022

La sala municipal inicia 2022 amb la triple proposta d’El xiquet que
volia una falda escocesa, El jardín de las Hespérides
 i M. Ward

unnamed

Imatge d’un assaig d’El xiquet que volia una falda escocesa

Després d’acollir mig centenar de representacions el 2021, el Teatre El Musical tornarà a apostar per propostes d’envergadura per rebre el nou any. Si fa dotze mesos era l’aclamat Ricardo III de Miguel del Arco l’encarregat de pujar el teló del 2021, en esta ocasió la sala del Cabanyal-Canyamelar ha programat tres cites on hi tindran cabuda el teatre familiar, la dansa social i la música independent.

L’any arrancarà oficialment amb l’estrena absoluta d’El xiquet que volia una falda escocesaun espectacle per a tots els públics a càrrec de la companyia valenciana Bullanga i Escalante Centre Teatral, escrit i dirigit per Adrián Novella. Explica la història d’un xiquet a qui li agradaria portar falda i que, davant la incomprensió de la seua família, decideix emprendre un viatge cap a l’únic lloc on els homes poden lluir aquesta peça: Escòcia. Una obra de “judicis i idees preconcebudes” que, segons el seu responsable, tracta sobre “l’acceptació i el creixement del xiquet, i, especialment, de la família”. Hi haurà funcions escolars al migdia entre l’11 i el 21 de gener, mentre el públic general la podrà gaudir els dies 16 i 23, en doble sessió a les 17 i les 19 hores.

Una setmana després de l’última representació d’El xiquet que volia una falda escocesa arribarà a l’espai municipal El jardín de las Hespérides (dia 29, 19 hores i estrena a València), un projecte de dansa comunitària hispano-marroquina desenvolupat a partir d’un exhaustiu procés de recerca amb dones marroquines i espanyoles. Un muntatge que celebra els 25 anys de la companyia Alicia Soto-Hojarasca, i que proposa un cant a la dona i el contrast entre cultures a partir de la figura mitològica de les Hespèrides, unes nimfes que custodiaven un jardí on creixien pomes daurades que proporcionaven la immortalitat.

Finalment, el diumenge 30 de gener (19 hores) el TEM acollirà l’actuació en directe del músic nord-americà M. Ward, considerat una de les veus més personals de l’escena alternativa del seu país. Conegut per tocar la seua guitarra emprant la tècnica del “fingerpicking” -desenvolupada per antics músics de blues i folk-, Ward combina en el seu particular estil els gèneres clàssics americans, incloent també el country i el rock’n’roll. El seu últim disc, Think of Spring (2020), és un homenatge a la figura i el llegat de Billie Holiday, en què substitueix l’orquestra que solia acompanyar la mítica cantant per la seua inseparable i característica guitarra.

@
A %d blogueros les gusta esto:
rtp live gacor