El TEM registra un augment del 30% de visitants i espectadors en 2022

Date : 9 enero, 2023

Les xifres confirmen la recuperació després de la pandèmia. Aquest passat 2022, el TEM va registrar un augment del 30 per cent de visitants i espectadors respecte a l’any anterior. En total, van visitar el teatre municipal un total de 25.592 persones, atretes per les 95 representacions programades i les 104 activitats complementàries, entre iniciatives de mediació i de formació.

El Teatre El Musical va tancar l’any passat amb la satisfacció del deure complit: d’una banda, el d’oferir una programació multidisciplinària d’acord amb la identitat del Cabanyal-Canyamelar; i per un altre, el de superar definitivament la incertesa de la COVID-19 gràcies a una ocupació mitjana del 67 per cent del seu aforament.

“Després de dos anys des de l’inici del projecte, hem aconseguit augmentar l’assistència de públic, revitalitzar l’espai malgrat la incidència de la pandèmia i consolidar el projecte tant en la seua oferta artística com en la de formació i la d’acció i mediació social. Ara com ara, el TEM és un dels espais escènics i culturals més dinàmics i inclusius de València, capaç d’oferir a la ciutadania una programació contemporània i transversal, arriscada, però de qualitat”, ha valorat el director artístic del Teatre El Musical, Juanma Artigot.

tem-publico

Entre gener i desembre de 2022 han transcorregut més de 10 mesos d’intensa activitat artística repartida entre 92 funcions. Del total, 51 es van adscriure al gènere teatral; 15, als llenguatges del moviment; huit, al circ; nou a concerts; cinc, a poesia escènica; i quatre van ser performances i activitats artístiques interdisciplinàries entre gèneres. Dins de la programació va haver-hi diverses representacions que van esgotar les seues entrades en taquilla. En concret, les propostes de Rodrigo Cuevas, Claudio Tolcachir, Christos Papadopoulos, Pablo Remón, Martirio, El Pont Flotant i  Ruido Blanco.

L’espai cultural va acollir també un total de set festivals, set residències artístiques, tres exposicions i instal·lacions artístiques, 41 activitats paral·leles, 32 activitats de formació i trobades i 25 cessions a col·lectius i associacions. Aquestes xifres mostren la consolidació de l’àrea social i de mediació posada en marxa en el TEM.

sobre-belleza-tem

Així mateix, el teatre municipal va recuperar el programa FORMATEM, un cicle de tallers gratuïts de formació en arts escèniques dirigits a xiquets, joves i professionals. Després de la parada imposada per les restriccions sanitàries provocades per la pandèmia, es van oferir activitats de poesia, dansa, teatre i performance.

tem-roba-estesa-3

Entre els tallers d’aquest curs cal destacar les experiències de Sobre la bellesa i Roba estesa. La primera va ser desenvolupada per la companyia Societat Doctor Alonso amb un grup de persones majors de 65 anys. El treball va quallar després en un espectacle de dansa participatiu en el qual huit d’elles es van pujar a les taules del TEM. Per part seua, la instal·lació Roba estesa, a càrrec de La Subterránea, també ha sigut una iniciativa fruit d’un treball de residència desenvolupat en el teatre al costat d’un col·lectiu de dones d’ètnia gitana.

“Des de la direcció artística, hem fet un gran esforç per a recupera l’activitat formativa perquè l’aprenentatge, la reflexió i la inclusió continuen sent molt importants i necessaris per al projecte cultural del TEM”, ha argumentat Artigot.

@
A %d blogueros les gusta esto: