Taller intercisciplinar d’improvisació i creativitat amb Chefa Alonso

Taller Chefa Alonso

Aquest és un espai de treball i recerca solidari i no competitiu. Un lloc on crear, tocar, provar, llançar, arriscar, ballar, actuar, compondre, oblidar i gaudir en col·lectiu.

Programa:
1. Propostes d’escolta i interacció: el joc del ressò, sols/duos encadenats …
2. Propostes de decisió, memòria i selecció de material: els tres desitjos, el joc de la mare …
3. Desenvolupament d’una estructura i preparació d’estratègies d’improvisació: treball de grup sobre una imatge.
4. Plantejament i desenvolupament d’un caràcter: Les miniatures sobre Haikus.
5. Duos sobre suggeriments poètics.
6. Els motius, els seus desenvolupaments, els finals.
7. Peces orquestrals, senyals de conducció i postals sonores.

El taller interdisciplinari acull i reclama artistes de qualsevol disciplina: música, performance art, dansa, teatre, poesia, pintura, art dramàtic, circ, etc. Ací, treballarem la capacitat de pensar, tocar, ballar, dir i actuar de forma personal, utilitzant i explorant la imaginació. Ens familiaritzarem amb l’inesperat, el risc i la cerca contínua, a través de jocs i propostes artístiques que desenvolupen l’escolta, la interacció en grup, la concentració, la confiança i la decisió creativa des de l’ací i en l’ara.

Del 05 al 09 de Juny
Horari: de 10h a 14h
Preu reduït: 70€ (Places limitades).
4 dies de formació + presentació workingprogress.

Inscripció: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per a descarregar el formulari

CHEFA ALONSO és doctora en improvisació lliure i composició per la Universitat de Brunel, departament de Performing Arts (Londres, 2007) i ha publicat els llibres: Ensenyament i aprenentatge de la improvisació lliure. Propostes i reflexions (Madrid, 2014, Editorial Alpuerto) i Improvisació lliure. La composició en moviment (2008. Editorial Dos Concordes).

Saxofonista i percussionista de free jazz i improvisació lliure, Chefa Alonso compon música per a espectacles teatrals, de dansa, poesia, circ i espectacles audiovisuals, a més de realitzar una important activitat docent, impartint tallers d’improvisació a músics, actors, ballarins … i dirigint orquestres de improvisadores com l’Orquestra de Improvisadors de Viena, OMEGA (Orquestra de Música Espontània de Galícia), Focus (Orquestra de improvisadors de Musicalibre) o Entenguerengue (Orquestra de improvisadors d’Andalusia). Crea i dirigeix l’Orquestra Carníval, projecte que barreja la improvisació lliure (amb i sense conducció) i la composició prèvia, per a integrar amb un esperit lliure, la música de circ, el free jazz, la poesia, la música electrònica i experimental, la dansa.

[És totalment imprescindible portar l’instrument de la disciplina a la qual us dedicau, ja siga un instrument musical, el cos, la veu, textos, pinzells, objectes sonors inventats o oposats, joguets especials o deixalles interessants].

@