«1 KM2», SIS PECES ESCÈNIQUES ITINERANTS SOBRE EL CONFINAMENT

Date : 22 marzo, 2021
«1 KM2», SIS PECES ESCÈNIQUES ITINERANTS SOBRE EL CONFINAMENT

Bramant Teatre porta el seu gènere de proximitat al TEM amb una obra gestada després de l’estat d’alarma

Fa just un any, el confinament decretat per l’estat d’alarma va obligar a reinventar el dia a dia de moltes persones, inclosos els creadors artístics. En el camp concret de la dramatúrgia, van ser diversos els autors i autores que van donar forma als seus nous projectes des de l’obligada reclusió, donant peu a un model de producció escènica inèdit fins aquell moment. Des de Bramant Teatre, Jerónimo Cornelles va proposar a Maribel Bayona que aprofitaren els mesos de març, abril i maig de 2020 per escriure la seua nova obra, 1 Km2, i per fer les pertinents lectures setmanals amb el repartiment a través de videoconferències. Després de cadascuna d’estes sessions, els autors revisaven les seues anotacions, incorporaven elements i descartaven materials, fins a obtenir el text definitiu que els propers 27 i 28 de març es podrà veure al Teatre El Musical a les 19 i 12:30 hores, respectivament.

1 Km2 presenta una estructura itinerant composta per sis peces breus, cadascuna de les quals es centra en dos personatges anònims atrapats durant dos mesos en un quilòmetre quadrat. El to és tragicòmic i el muntatge es mou en tot moment entre el dolor i la rialla, amb un ventall d’emocions on tenen cabuda les trobades, les decisions, les desavinences o els comiats. També l’experiència del públic és peculiar: l’aforament està limitat a 60 espectadors per passe, dividits en sis grups de deu, cada un dels quals està acompanyat per una persona de la companyia al llarg de tot el recorregut. Una mostra més del «teatre de proximitat» amb el qual Bramant va començar a experimentar el 2006, gràcies a l’excel·lent acollida de la seua proposta Construyendo a Verónica.

Tot va començar mitjançant la interacció virtual amb gent anònima: «El projecte naix a partir de pensaments, situacions i experiències personals que diferents homes i dones ens van fer arribar a partir d’una crida des de les xarxes socials», expliquen els seus responsables. «Les sis històries també es basen en notícies autèntiques relacionades amb l’estat d’alarma a conseqüència de la Covid-19, i per això el text planteja situacions reals amb personatges ficticis». Estos personatges, organitzats per parelles, estan interpretats per Iolanda Muñoz i Juan Mandli, Jerónimo Cornelles i Lola Moltó, Ruth Lezcano i Manu Valls, María Minaya i Victòria Salvador, Teresa Crespo i Eva Zapico, i Maribel Bayona i Laura Useleti.

OBRA: 1Km2

CATEGORIA: teatre

DATA: 27 i 28 de març, 19:00h i 12:30h

LLOC: SALA

COMPRAR ENTRADES

 

@
A %d blogueros les gusta esto: